+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram

Nytt fiskeavtal missgynnar Västsahara

EU betalar varje år 144 miljoner euro för rätten att få fiska i vattnen utanför Marocko, men fisket bedrivs även utanför de ockuperade delarna av Västsahara. De lokala fiskarna blir givetvis missgynnade, minst sagt. Många kallar det för ett regelrätt övergrepp och att det bryter mot internationell rätt. EU-parlamentariker Isabella Lövin säger till Tv4 att det är en skam och totalt oacceptabelt. Att det legitimerar ockupationen av Västsahara.

Den sista februari går nuvarande kontrakt ut, och samtidigt som det finns förespråkare för ett nytt avtal, finns även motståndarna. Isabella Lövin är en sådan. - Det är ännu ett exempel på hur EU indirekt och direkt stöttar icke-demokratiska regimer i Nordafrika, säger hon till Tv4. Förespråkare för ett nytt avtal är Spanien, vilket inte är konstigt eftersom nästan alla de 120 båtarna från EU, seglar under spansk flagg.

Läs mer här -> Nyhetskanalen

//Sebastian Wiman +Fisheco


Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 107 Nästa SistaStor satsning på predatorfiske och båtar på Tullgarns slott!

Stor satsning på predatorfiske och båtar på Tullgarns slott!

Mässor Swedish Game Fair på Tullgarn storsatsar på sportfisket med bland annat predatorfiske som stort tema...

Inga kommentarer
Så jobbade tjuvfiskeligan!

Så jobbade tjuvfiskeligan!

Eko/ Miljö Aldrig har så många häktats i en och samma tjuvfiskehärva och utredningen kan fortsätta att växa...

Inga kommentarer
Succé för Göteborren!

Succé för Göteborren!

Tävling Premiären för Sportfiskarnas nya street-tävling ”Göteborren” lockade i helgen mer än 100 deltagare. Eventet inramades av en fantastisk stämning och...

Inga kommentarer
LIVEfisketävling - and the winner is....

LIVEfisketävling - and the winner is....

Livefiske Under förra veckans LIVEfiske med Felix Frey hade vi samtidigt en LIVEfisketävling. Nu har vi dragit vinnare av detta eminenta pris...

Inga kommentarer
Fångade 78 tonfiskar i ett svep!

Fångade 78 tonfiskar i ett svep!

Blogg 2013 I Sverige och Danmark forskas det på den fantastiska blåfenade tonfisken och kring miraklet att den återvänt till våra vatten... I Norge blir den mat!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.