+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram

Framtidens Sportfiskare, ta med ett barn på fiske...

Framtidens Sportfiskare, ta med ett barn på fiske...
Fiska med barn...
Foto: Sportfiskarna/ Bengt Olsson
Sommaren är i antågande och det är dags att plocka fram fiskeprylarna. För att få fler att upptäcka fisket lanserar Sportfiskarna ett nytt projekt för barn och vuxna. I "Framtidens Sportfiskare" tar vuxna med barn på fiske. Alla som deltar får Fiskehandboken och en fiske-DVD. Dessutom är alla med och tävlar om fina priser!

Projektet har ett enkelt upplägg. En vuxen tar ut ett barn på en fisketur, dokumenterar fisketuren med ett foto, registrerar utflykten på projektets hemsida och deltar därmed i en tävling med fina priser. Efter registreringen får man dessutom inom två veckor bland annat en fiskehandbok och en fiske-DVD i brevlådan. Det är möjligt att delta i tävlingen flera gånger, ju fler fiskeutflykter man registrerar desto större chans att vinna i tävlingen.
- Det här är vår senaste satsning på att få ut fler barn och ungdomar på fiske och friluftsliv. Det som är nytt med detta projekt är att vi riktar oss till den sportfiskande allmänheten: vi vill att fler tar med barn på sportfiske och lär ut sina fiskeknep, säger Stefan Nyström, Sportfiskarnas Generalsekreterare.

På projektets hemsida finns även en fotoskola med tips om hur man tar bra fiskebilder och ett bildgalleri som kommer att fyllas på med de tävlandes bilder. Det finns också möjlighet för fiskeklubbar anslutna till Sportfiskarna att söka bidrag för fiskeaktiviteter.

Förhoppningen är att projektet Framtidens Sportfiskare ska bidra till att fler barn får komma ut på sportfiske och vistas i naturen.
- Att ta med sig ett barn på fiske är och lära ut sina egna fiskeknep ett enkelt sätt att se till att vi får en återväxt av nya sportfiskare. Det är dessutom väldigt roligt att fiska tillsammans med barn, avslutar Stefan Nyström.


Ta med ett barn på fiske i projektet Framtidens Sportfiskare! Hjälp till att lära en ny generation dina fiskeknep och att grundlägga ett livslångt intresse för fiske, natur och friluftsliv. Den nya generationen sportfiskare är de som i framtiden kommer att försvara livet under vattenytan.

För mer information om projektet kontakta Sportfiskarnas ungdomskonsulent: 
Marie Wiman, 08-410 80 608, marie.wiman@sportfiskarna.se

Projektets hemsida hittar du på www.sportfiskarna.se/framtidens


Sportfiskarna är intresseorganisationen för alla sportfiskare. Vi slår vakt om allmänhetens tillgång till ett bra fiske och jobbar för friska fiskbestånd i friska vatten.

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 134 Nästa SistaIsland - en flugfiskares dröm!

Island - en flugfiskares dröm!

Fluga Säg Island till en flugfiskare och han får gåshud direkt! Peter Svensson har varit där, kolla in bloggen Gälgreppet!

Inga kommentarer
Om fusket inom sportfisket 2.0 - Manipulation och fuskande profiler!!

Om fusket inom sportfisket 2.0 - Manipulation och fuskande profiler!!

Eko/ Miljö Här presenterar vi andra delen i serien om fusket inom sportfisket! Den här gången får ni bland annat en hel instruktion om hur man kan vinna rätt många centimeter gädda om man är lite kreativ med kameran...

Inga kommentarer
Brattorpsån i Göta älv har biotopkarterats för framtida fiskevårdsinsatser!

Brattorpsån i Göta älv har biotopkarterats för framtida fiskevårdsinsatser!

Eko/ Miljö Sportfiskarna har biotopkarterat Göta älvs biflöde Brattorpsån. Förhoppningsvis blir det mer lax och öring framöver...

Inga kommentarer
SM i pimpel i Arvika blir av!

SM i pimpel i Arvika blir av!

Vinter Tävlingsledaren för SM i pimpel 2020 i Arvika meddelar 17 januari att SM kommer att kunna genomföras med Arvika som bas...

Inga kommentarer
Sportfiskarnas verksamhet för barn och unga stöttas med miljonbelopp!

Sportfiskarnas verksamhet för barn och unga stöttas med miljonbelopp!

Notiser Svenskt Friluftsliv som fördelar statsbidrag till friluftslivets organisationer har nyligen beviljat totalt 9 950 000 kronor för Sportfiskarnas verksamhet under 2020...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.