Annons

interfiske-daiwa-p
 i Eko/Miljö

Nu blir det tävling om bästa bild av havet. Alla kan delta oavsett ålder. Bilderna ska anknyta till framtidens havsforskare, den marina världen eller livet i havet som inte är synliga för blotta ögat. Bidragen ska vara inne senast den 15 juli.

Alla bidrag måste skickas in i både elektronisk form samt som ett fysiskt foto, tryckt på fotopapper.

− Alla bidrag som vi får in kommer att ställas ut med namn på fotograf i ingången till akvariet på Tjärnö under sommaren, så att de kan ses av alla sommargäster. Vi hoppas att naturfoto-entusiaster kommer tycka att det är en kul grej, säger Pierre De Wit, organisatör och forskare vid institutionen för marina vetenskaper på Göteborgs universitet.

Alla foton måste ha en titel och en beskrivning på en till två meningar. Hans G Hanssons minnesfond bidrar med första till tredjepris i varje kategori. Vinnande bidrag kommer även att ställas ut i Nordstan i Göteborg under Västerhavsveckan den 6-14 augusti.

− Det blir ju en extra liten krydda utöver priset, att få sina bilder utställda mitt i stan där mycket folk rör sig. Vi kommer dessutom att trycka upp vinnarna i lite större format, så att de verkligen kan uppskattas av så många som möjligt, säger Pierre De Wit.

Vernissage med alla bidrag kommer att äga rum vid Akvariet på Lovéncentret Tjärnö den 22 juli, kl 17:00.

De tre kategorier som bilderna ska illustrera är:

1. Framtidens havsforskare (barn) på upptäcktsfärd.

2. Havet – bilder som visar upp den marina världen.

3. Bortom det blotta ögat – bilder av någon aspekt av livet i havet som inte är synliga för blotta ögat.

OBS! Bidrag måste lämnas in senast den 15:e Juli 2016

Detaljerad Information

Behörighet att delta:

Vem som helst får skicka in bidrag, men det finns ett tak på max tre bidrag per person . Alla foton måste vara tagna av personen som skickar in dem. Alla foton måste ha en titel och en beskrivning på 1-2 meningar. Namn, adress och e-post adress måste även lämnas in med varje bidrag. Alla bidrag måste ha mottagits senast 15 juli 2016.

För att delta:

Bidrag måste skickas in i både elektronisk form samt som ett fysiskt foto , tryckt på fotopapper. Elektroniska bidrag (.tiff eller .jpeg) kan mailas till: cemeb.fototavlingen@gmail.com. Tryckta bidrag, som skall vara i A4 format, ca. 28 X 36 cm, kan lämnas in vid Lovéncentret på Tjärnö, 452 96 Strömstad.

Bidrag kan även skickas med post till:

Emma Berdan

Institutionen för Marina Vetenskaper

Lovéncentret Tjärnö

452 96 Strömstad

Foto: Sommarforskare på Tjärnö, foto av Malin Arnesson. 

Carina Eliasson 
Pressinformatör 
Göteborgs universitet 
telefon: 031-786 98 73 
e-post: carina.eliasson@science.gu.se

Följ oss på Twitter . Gilla oss på Facebook 
Göteborgs universitet är ett av de stora i Europa med 37 000 studenter och 6 000 anställda. Verksamheten bedrivs av åtta fakulteter, till allra största del i centrala Göteborg. Utbildning och forskning har stor bredd och hög kvalitet – det vittnar sökandetryck och nobelpris om. www.gu.se .

Taggar:

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!