Annons

 i Notiser

Äntligen agerar EU kring de övergrepp som Marocko utsätter befolkningen i Västsahara för. Kanske kan detta försämra möjligheterna för samvetslösa svenska och andra fiskare att fortsätta dammsuga Västsaharas kust på fisk. Det har pågått länge nog…

Så här säger Isabella Lövin i ett pressmeddelande:

– Jag välkomnar att EU-parlamentet enats om en resolution om den akuta situationen i Västsahara. Det säger Isabella Lövin, EU-parlamentariker för Miljöpartiet. Marocko bryter mot FN-stadgan om mänskliga rättigheter genom att sälja naturresurser som tillhör det ockuperade Västsahara.

I Västsahara pågår fredliga demonstrationer mot Marockos ockupation som pågått sedan 1970-talet. De fredliga protesterna möts med vapenmakt och att människor försvinner. Flera parlamentariker från olika länder i Europa har nekats inresetillstånd den senaste veckan.

I resolutionen kräver EU-parlamentet att den marockanska regeringen respekterar internationell lag och slutar exploatera Västsaharas naturresurser – främst fosfor och fisk.
– Det är ett viktigt ställningstagande inför förhandlingarna om ett eventuellt förnyat fiskeavtal mellan EU och Marocko, säger Isabella Lövin. För mer information:

Isabella Lövin 070 7704275
Staffan Danielsson, fiskerådgivare +32 491 22 28 3

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera