Annons

 i Eko/Miljö

Äntligen börjar fler och fler kritisera EU:s smått vidriga fiskeripolitik. Allt fler engagerar sig för att peka på de orimliga avtal som EU tecknar och i vissa fall även förlänger, trots att dessa uppenbart är både omoraliska och i vissa fall även på gränsen till brott mot folkrätten, exempelvis fisket utanför Väst Sahara.

Det senaste mothugget kommer från Jens Holm (V) Åsa Romson (MP), Jan-Olof Larsson (S) alla riksdagsledamöter. I en gemensam artikel där man gör en analys av de konsekvenser EU:s fiskeripolitik hitintills fått, sågar man densamma, men ser också möjligheter till förbättring. Sverige har en lång tradition att värna fattiga och svaga stater och dess människor. Via vårt medlemskap i EU borde vi låta denna tradition bli hörd och göra allt för att få ett slut på dessa dumheter, den chansen har vi hitintills inte tagit.  

Skattesubventionerade fiskeflottor dammsuger fattiga länders fiskevatten, hur låter egentligen det år 2011? Det klingar falskt, speciellt när man också kan konstatera att avtalspartners kring detta fiske i flera fall är regimer som inte kan kallas demokratiska. Som författarna av artikeln säger det är oacceptabelt att Sverige låter detta ske utan att protestera.      

Läs mer här -> GP

//Jan O +FishEco 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera