Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser

Vi lever i föränderliga tider… det är ett som är säkert. De senaste åren har utvecklingen inom tryckt media både i Sverige och globalt sett gått utför. Jag önskar att jag kunde säga sakta men så är inte fallet, det går fort.

Sportfisketidningarna har inte skonats från denna tråkiga utveckling, tvärtom. Vi har de senaste åren sett den ena efter den andra sportfisketidningen läggas ner eller ”gå ihop med andra” som det heter när man faktiskt lägger ner i många branscher.

Det senaste tecknet på ytterligare förändring i tidningsbranschen kommer från min egen tryckta favorittidning, Fiskefeber, som jag och flera andra aktiva inom FishEco haft förmånen att skriva i vid ett flertal tillfällen.

Den danske och för många svenska sportfiskare kände entreprenören Thomas Söbirk, som tills för en kort tid sedan ägt och också grundat tidningen samt drivit konceptet i både Sverige och Danmark, har klivit av. Detta bara månader efter att man la ner systertidningen Flugfiskefeber (den gick ihop med Fiskefeber). Den danska versionen av Fiskefeber lades ner redan 2012, vid detta tillfälle sågs den svenska marknaden som viktigt och värd att satsa på sas det i dansk press. Nu har konkurs inletts i svenska Fiske-feber förlag AB men tidningstiteln Fiskefeber drivs vidare av före detta anställda i bolaget. Fiskefebers chefredaktör, Fredrik Stjärnkvist har tillfrågats om kommentar till händelserna men avböjt.

//Jan O FishEco

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!