Annons

 i Notiser

Hej Nicolas Jändel, ny chefredaktör för Fiske för Alla sedan en tid. Vi är nyfikna på din bakgrund, vem är du?

– Jag är född och uppvuxen i Stockholm, har varit journalist sedan 1996 och var med och grundade specialtidningen Allt om Flugfiske 2003-2004 på uppdrag av dåvarande förlagschefen Johnny Albertsson. Har skrivit artiklar om allt möjligt under åren, men på senare år har det blivit mest redaktörsuppdrag och nu är det fullt fokus på LRF Medias båda fisketitlar Fiske för Alla och Allt om Flugfiske.       

Vad tänker du göra med FFA på kort och på lång sikt?

– Tidningen firar 25-årsjubileum i år, så 2013 blir ett jätteviktigt år för oss. Vi kommer se till att det händer mycket kring tidningen, bland annat ska vi göra mässtidning för Sportfiskemässan och arrangera tävlingarna Gäddfajten och Sea trout open. I nya FFA har vi sjösatt helt nya avdelningar som vi tror är intressanta och ligger läsarna nära. Innehållsmässigt handlar det om att jobba hårt med varje sida, det ska ta tid att läsa ett nytt nummer och jag vill öka blädderlusten. På lång sikt ska FFA vara det ledande sportfiskemagasinet i Skandinavien, den ska verkligen vara fiske för alla.

Hur kommer ni att modernisera FFA lite mer konkret, runt tex design, layout mm.

– Vi har pillat med omgörningen under hela hösten och nu när den nya formen invigs hoppas vi förstås att läsarna gillar det vi gillar. Tanken med nya formen är att tidningen ska kännas snyggare och mer modern. Layouten ska också hjälpa materialet att bli mer lättillgängligt och tydligare för läsarna.  Det ska vara lustfyllt att slå upp tidningen, det är i alla fall vår ambition. Vi vill att tidningen ska andas självförtroende, utan att vara för trendig. En bra form ska kunna hålla i 10 år. Vi tar gärna emot feedback på nya numret.   

Vilka nya skribenter kommer vi att få se och läsa?

– Förutom vårt stall med smått legendariska medarbetare, så har vi några nya namn, som Joel Abrahamsson som ska lära oss att komma i kontakt med tioplusgäddorna, Pontus Sjölund är ett annat namn jag tror mycket på. Kalle Grahn är ett tredje, Thomas Johansson som bevakar laxfrågan är ett fjärde.    

När kommer första numret av Nya FFA?

– Det ligger ute redan den 15 januari i kiosken. Prenumeranterna får det några dagar innan. Jag har själv ännu inte sett tidningen, vi får snart en provlåda. Det var länge sedan jag väntade så ivrigt på en tidning från tryck som just nu. Om det gick skulle jag gärna bjuda in alla läsarna till ett jättestort releaseparty! 

Tack Nicolas, vi önskar er mycket lycka till med nya tidningen som verkar vara en riktigt fullträff!

//Jan O +FishEco

Prova Fiske för Alla klicka här

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera