Annons

 i Notiser

PRESSMEDDELANDE

Garmin, världsledaren inom satellitnavigation presenterar nu två nya digitala ekolodsmoduler – GSD™ 24 och GSD™ 26. GSD 24 har skapats från grunden för att sportfisket skall nå en helt ny nivå med otrolig målseparation och bottenanalysering. GSD 26 tar Garmins digitala ekolod ännu ett snäpp längre genom att lägga till funktionen Spread Spectrum technology och valmöjligheten att manuellt kunna justera frekvenserna, vilket gör den idealisk för seriöst djuphavsfiske.

 

Vi har lyssnat noga på de krävande behov som sportfiskare har, och vi är övertygade om att de nya GSD 24 och 26 kommer att möta och överträffa deras förväntningar”, säger Dan Bartell, försäljningschef på Garmin International. ”Den nya utformningen av loden och den nya Spread Spectrum-tekniken möter det växande behovet av avancerade ekolod på sportfiskemarknaden.”

 

GSD 26 är utvecklad för den seriöse sportfiskaren och tar avancerat målfiske till en ny nivå genom att använda den senaste digitala Spread Spektrum-tekniken. Med Garmins Spread Spectrum-teknik kan GSD 26 erbjuda sportfiskaren det bästa av två världar, genom att inte bara ge dig bättre målseparation vid stora djup, utan också ge sportfiskaren möjlighet att ringa in specifika frekvenser för att kunna sikta in fisket på vissa fiskarter. Det ger betydligt bättre målåtergivning, bottenanalysering och dämpning av störsignaler på stora djup än vad traditionella modeller kan erbjuda. Det ger också användaren snabbare skärmuppdateringar och en mer aktuell tolkning av vad som är under båten för säkrare navigation och bättre fiske.

 

GSD 26 använder sig av dubbla frekvenser i Spread Spectrum-tekniken och skickar varje puls genom ett område av frekvenser för att kunna leverera samma målseparation vid djupt vatten som vid grunt vatten.

GSD 26 kan också läsa av de diskret pulsade frekvenserna, och sportfiskaren kan manuellt justera frekvensen på GSD 26 från en mycket låg 25 kHz till en hög 210 kHz vilket gör det enkelt att finjustera så man ser även små fiskar.

Kompatibel med Airmars senaste serie med bredbandsgivare kan GSD 26 erbjuda en uteffekt på mellan 300 och 3000 watt och nå så djupt som 3000 meter. Dessutom möjliggör dual-sändaren samtidig och oberoende tvåfrekvensvisning vilket ger fullständig anpassning för den seriöse sportfiskaren.

 

För fritidsfiskaren har Garmin skapat GSD 24 för att kunna erbjuda dramatiskt förbättrad målseparation och bottenanalysering. Tack vare frekvenssystemet (50/200 kHz) kan du välja uteffekt på GSD 24 – 600W, 1kW eller 2kW med ett brett urval av kompatibla givare. Den kraftfulla GSD 24 kan skanna så djupt som 1500 meter. Så oavsett om det är den stora fisken eller farliga grund du letar efter så ser du bilden med utomordentlig skärpa. GSD 24 innehåller också ett anslutningskit så att kunder som har en GSD 22 idag och som vill uppgradera till GSD 24 kan göra det och använda sin befintliga givare.

 

GSD 24 och 26 är kompatibla med Garmin Marine Network för visning på GPSMAP 4000/5000 och 6000/7000-serien.

Rekommenderat cirkapris på GSD 24 är 4 795:- och GSD 26 14 495:-

Båda modellerna beräknas finnas tillgängliga i augusti 2011.

 

Mer information hittar du på www.garmin.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera