Annons

 i Notiser

Fiskefunktionen tillhör landsbygdsavdelningen och enheten för landsbygdsutveckling. Länsstyrelsen har det regionala ansvaret för fisket och fiskevården och Länsstyrelsens uppgifter på området är mycket varierande.

Inom EU: s regionalfond för utveckling av Östersjöområdet (INTERREG Baltic Sea Region) finns insatsområdet Blue Growth vars målsättning är att skapa hållbar tillväxt baserat på Östersjöns naturresurser. Inom området har vi beviljats en ansökan, Retrout, vars målsättning är att öka bestånden av havsöring i Östersjön samt utveckla sportfisketurism med inriktning på havsöring. Vi ansvarar för den fisketuristiska delen av projektet men har även ansvaret för delar som omfattar beståndsuppskattningar som underlag för nyttjande. Projektet Retrout kommer att pågå under tre år.

Tjänstens huvudsakliga innehåll är att arbeta inom Retrout där destinationsutveckling med inriktning på fisketurism är en viktig del. Det handlar bl.a. om att skapa ett varumärke baserat på kvalitetssäkrade destinationer i de deltagande länderna…

Läs mer här -> LST

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!