Annons

 i Notiser

137 människor omkom i drunkningsolyckor under 2014. Det visar Svenska Livräddningssällskapets

sammanställning över antalet drunkningar 2014, som publiceras idag. Det är den högsta drunkningssiffran sen 2002, då 149 personer omkom genom drunkning. 85 procent av de omkomna är män.

Efter att antalet omkomna i drunkningsolyckor har legat under 100 fyra år i rad, har antalet omkomna nu ökat kraftigt under två års tid. Då badolyckorna har ökat under två år kan en delförklaring vara många badvänliga dagar och varmt sommarväder, men även olyckor i kategorierna is och övrigt är högre än på många år. Olyckor i fritidsbåt är den enda olyckskategorin som gått ner.

– Vi har visserligen haft väldigt fint sommarväder under 2014, men det betyder inte att vi ska acceptera att fler människor drunknar. Sett till hur flera olyckskategorier skenat i två år, samt att männen fortsätter att bete sig som de vore Stålmannen, är det nu dags för krafttag! Säger Anders Wernesten ansvarig för drunkningsstatistik på Svenska Livräddningssällskapet

Se bifogade dokument för hela årssammanställningen för 2014, samt uppdelningar länsvis.

Mer info finns också på vår hemsida www.svenskalivraddningssallskapet.se


Svenska Livräddningssällskapet har en nollvision – noll drunknade och all verksamhet vi gör bidrar till att uppnå den visionen. Vi verkar inom våra tre stadgeområden: simkunnighet, livräddning och vattensäkerhet.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera