Annons

 i Notiser

Hur känns det att hamna mitt i ett kallt och stormigt hav, tvingas kämpa för varje andetag och inte veta om räddningen kommer? Den känslan tar Sjöräddningssällskapet fasta på i sin allra första reklamfilm som handlar om hur en nödsituation till havs kan se ut.

– Vi hoppas förstås att du aldrig behöver uppleva det här i verkligheten. Men om det händer så är våra 2 000 frivilliga sjöräddare tränade för en enda uppgift – att rädda liv. Och de gör det helt utan ersättning, säger Cia Sjöstedt, tf kommunikationschef på Sjöräddningssällskapet.

Filmen släpps på Youtube idag och kommer främst att spridas via sociala media. Ett par tv-kanaler har erbjudit kostnadsfria visningstillfällen och målet med filmen är att öka kännedomen om Sjöräddningssällskapet. Och att värva fler medlemmar.

– Allt för få vet att vi är en ideell organisation utan statliga bidrag som är beroende av allmänhetens stöd för att kunna fortsätta rädda liv till sjöss. Det är vi som kommer i sju av tio sjöräddningsfall, säger Cia Sjöstedt.

Filmen är producerad i samarbete med Forsman & Bodenfors och regissörerna Torbjörn Martin och Roozbeh Behtaji på Acne Productions som ställde upp utan ersättning.

Du hittar den här: http://www.youtube.com/watch?v=36Q6lsu2KWg

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som räddar liv till sjöss, helt utan statligt stöd. Vi är 2 000 frivilliga sjöräddare längs den svenska kusten och i de största insjöarna, beredda att rycka ut i
alla väder, under årets alla dagar. Vi arbetar även med att förebygga olyckor till sjöss samt att sprida information och kunskap om sjösäkerhet.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera