Annons

 i Eko/Miljö

Lutfisk på julbordet eller inte delar kock-Sverige i två läger.

– Jag tror att stockholmarna är lite mer trendiga medan vi på Västkusten vårdar traditionerna mer. För mig är det en självklarhet att servera lutfisk på vårt julbord, säger Ulf Wagner, krögare på landets bästa fiskkrog, Sjömagasinet i Göteborg.

– Jag har aldrig haft lutfisk på mitt julbord, säger kockprofilen Alexandra Zazzi.

Lutfiskbråket startade när P1 Morgon hade bjudit in matskribenten Lisa Förare Winbladh och stjärnkocken Leif Mannerström för att debattera innehållet på våra julbord.  Ska man hålla på klassikerna eller behöver man förnya, var temat.

Man har olika åsikter men diskussionen är balanserad – tills man kommer in på lutfisken.

– Lutfisk är inte en maträtt, det är en förolämpning, säger Förare Winbladh.

Totalt inkompetent

Vilket får Leif Mannerström att gå taket och han sa senare till GT:

– Så pratar man inte om mat. Hon är totalt inkompetent. Jag blir riktigt förbannad, säger Leif Mannerström.

Läs mer här -> Expressen

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera