Annons

interfiske-daiwa-p
 i Eko/Miljö

Gäddseminariet i Vasa, 25-26 september, Finland gjorde succé hos de svenska deltagarna. Seminariet samlade specialister på gädda inom olika områden allt från ekologiska aspekter till effekter av ett C&R-fiske diskuterades engagerat.

Syftet med seminariet var att Österbottens fiskarförbund öka förståelsen av gäddan och fiskets inverkan, samt att lyfta fram ansvarsfullt gäddfiske. Bland andra var Steve Rowley (Esox World) och Neville Fickling (Pike and Predator Magazine) ditresta från England för att berätta om hur en bra gäddfiskedestination ser ut. Från Sverige var Tobias Fränstam och Martin Stålhammar representerade, där Tobias höll föredrag om restaurering av gäddvåtmarker och Martin om C&R som en förvaltningsmetod av gäddbestånd.

Seminariet bjöd på mycket intressanta och givande föredrag om gäddors beteende, gäddfiske, förvaltning av bestånd och vad som gör oss till ansvarsfulla sportfiskare. Deltagarna erbjöds ett guidat gäddfiske i Kvarkens skärgård i anslutning till seminariet. De som deltog belönades med en del fina gäddor trots att kalla nordanvindar dragit in och tryckt ner både luft- och vattentemperatur rejält. Österbottens fiskarförbund var initiativtagare till seminariet. Hela seminariet filmades och kommer inom kort att läggas upp på http://www.kvarkenfishing.com

Förhoppningsvis kommer ett uppföljande seminarium att äga rum och med det mottagande som vi fick, tror jag att alla inbjudna föreläsare gärna kommer tillbaka.

/Martin Stålhammar

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera