Annons

 i Press/Reklam

Efter några års fiske inne i ”grytan”, så kände jag att i år var det dags att köra ett pass ute i sjön igen. Den största anledningen till det beslutet, var det grymma fisket som var i början och mitten på juni förra året ute i sjön. Landades då ett flertal riktigt stora fiskar med en toppfisk på brutala 4.920 Kg.

Det är självaste nationaldagen då jag anländer till sjön och till min stora förvåning upptäcker att det är folktomt vid sjön. Fisket har varit extremt segt veckan innan så dom flesta gav väl upp tidigare än planerat. Endast ett fåtal fiskar hade landats. Efter några timmars sedvanligt släpande så var alla prylarna på plats, och jag kunde i lugn och ro välja ut var jag skulle placera mina beten. Håller säkert på i minst 2 timmar innan jag bestämt mig för var betena skulle ligga. Valet föll på 2 långdistansspön i närheten av ett par näckrosbälten. Ett spö på närdistans inne på väldigt grunt vatten, bara runt 60-80 cm. Det sista spö valde jag att lägga på 2.30 meters djup vid den skarpa branten.

Betesvalet blev en blandad kompott av diverse heta boilies, självklart blev det 2 st av favoriten Energy Strawberry koi.  På dom andra spöna blev det CC Moore Sweet Honey, samt CC Moore Dumbell Pineapple/Hemp. Mäskade rikligt vid varje bete med Krillmix, CC Moore Bloodworm pellets samt hampa. På kvällen anländer 2 klubbkamrater från SG Tusenbröderna, trevligt med lite sällskap vid sjön. Första natten ger den mörkaste sutaren jag någonsin fått i Antorpa. En sotsvart 4.160 Kg tung hona. utan riktig buk, fattade tycke för en Strawberry Koi. Natten bjuder även på ett av det värsta åskvädren jag upplevt, samt att en del av sutarna börjar leka lite överallt i sjön.

Nästföljande dag bjuder på ganska soligt väder, samt att det är full sutarlek på många platser i sjön. Strax efter kl 16 på eftermiddagen får jag ett väldigt oväntat napp på mitt närdistansspö inne på grundvattnet. Känns direkt när jag lyfter spöet att det är en riktigt tung fisk som funnit min CC Moore Sweet Honey aptitlig. Fisken går tungt i sidled men ger efter ganska hård press snabbt upp kampen och ligger snart i håven. Det syns direkt att det här måste vara ett nytt pers, fisken är rejält svullen runt buken och har bra längd. Mäter fisken till närmare 63 cm, och den är en bit över 50 cm runt magen. Jag placerar den på darrande ben i karpsäcken. Skyndar mig sen bort till mina klubbkompisar Daniel Lundgren och Marcus Brännström, dels för att få fotohjälp samt även som vittnen till vägningen. Vi nollar vågen med vågnätet, sen är det dags för sanningens minut. Placerar fisken i vågnätet och lyfter vågen sakta uppåt. Den passerar, 4 kg och fortsätter förbi 4.5 Kg. Vågen stannar sen och står och pendlar på 4.800 Kg. Vi beslutar oss för att bestämma vikten till 4.790 Kg. Glädjen är total inombords, äntligen en av dom riktigt stora Antorpasutarna. Sagolik fisk på 63 cm och en bit över 50 cm runt magen… CC Moore Sweet Honey Strike´s again. En fantastisk sutare och Jörgen är glad som en spelman :-).

Dom följande dagarna ger sen ytterligare ett gäng klart godkända sutare, men ingen mer över 4 Kg. Med tanke på vilka fiskar sjön levererat i år och förra året, så är jag helt övertygad om att Antorpa kanske redan till nästa år åter igen kommer att leverera en sutare över den makalösa vikten 5 Kg.

Kanske det t.o.m snart finns en utmanare till det svenska rekordet. 

Med vänlig hälsning
Jörgen Forsén Team Popup Tackle

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera