Annons

 i Eko/Miljö

En ny fond ska stärka småskaliga yrkesfisken och fisken i utvecklingsländer på deras väg mot att uppnå MSC-certifiering. Fonden lanseras idag av MSC (Marine Stewardship Council) och kommer att stödja vetenskapliga forskningsprojekt.

Tanken är att öka tillgängligheten till MSC-programmet för fler yrkesfisken runt om i världen. Vid lanseringen har den globala fonden för hållbara fisken ett anslag på 400 000 pund. Denna summa ska under två år delas ut till projekt.

En fond för att öka tillgängligheten till MSC

MSC:s vision är världshav som sjuder av liv och skyddade fisk- och skaldjursbestånd för denna och framtida generationer. Femton år efter att MSC lanserades är mer än 250 fisken certifierade enligt MSC:s standard och de visar därmed att de förvaltar våra dyrbara resurser i havet på ett hållbart sätt. säger Rupert Howes, VD för Marine Stewardship Council.

För många fisken är det dock en stor utmaning att uppnå de vetenskapligt baserade och oberoende verifierade kraven för en MSC-certifiering. Vi har etablerat denna fond för att stödja projekt som tittar på de hinder yrkesfisken stöter på för att uppnå MSC-standarden och därmed öka tillgängligheten av MSC-programmet för flera av världens fisken.,tillägger Howes.

Forskningsprojekten kan handla om brister i information, teknik och förvaltning eller att bygga upp kapacitet hos personal.

Vem kan söka?

Fonden är öppen för akademiska institutioner, oberoende forskare, yrkesfisken, regeringar och icke-statliga organisationer. Förhoppningen är att ytterligare anslag kommer att utlysas under de kommande åren. MSC kommer aktivt att söka ytterligare tredjepartsbidrag för att stärka fonden.

Denna investering kommer inte bara hjälpa fler fisken att uppnå sina ambitioner om en hållbar ekosystembaserad fiskeförvaltning utan också bidra till att säkra fisk- och skaldjursbestånden och fiskebaserade ekonomier för kommande generationer., säger Howes.

Deadline för ansökan 2015 är den 31 oktober och de vinnande bidragen kommer att tillkännages i slutet av året.

Organisationer och personer som är intresserade av att ansöka om finansiering bör kontakta MSC via GFSF@msc.org för att begära vägledning och ansökningsblanketter. Alla ansökningar ska vara på engelska.

Läs mer om MSC:s globala fond för hållbart fiske >

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!