+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Elva projekt får bidrag från Fiskevårdsfonden 2021!
Mjällåns FVO får medel till en fortsatt restaurering flottledsrensningen av Mjällån.
Fotograf: Johan Rudin

Elva projekt får bidrag från Fiskevårdsfonden 2021!

Landets fiskeföreningar står för en mycket viktig miljöinsats genom att genomföra olika lokala fiskevårdsprojekt. Årligen läggs tusentals ideella arbetstimmar ner på fiske- och vattenvård. Genom årliga utdelningar från Sportfiskarnas fiskevårdsfond kan förbundet stötta detta viktiga arbete. I år delar Sportfiskarna ut drygt 186 000 kronor till elva olika projekt.

Projekten har god spridning över hela Sverige, från Kultsjöån i Norr till Råån i Skåne. De lokala projekten har även en stor bredd i vilken form av fiskevårdsåtgärder som ska genomföras. Sportfiskarna kommer under året att lyfta fram några av dessa lokala fiskevårdssatsningar.

– Den ideella lokala verksamheten med fiskevård är en grundbult i förbundets verksamhet för att värna våra vatten och skapa bättre förutsättningar för sportfisket. Det är mycket angeläget att vi kan fortsätta stötta denna verksamhet, säger Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm.

Mer information om Fiskevårdsfonden:
Anders Karlsson, 040-685 87 31
Julius Jarving Ohlsson, 040–78721

Beviljade projekt 2021:

Risvasar i Blekinge skärgård – Sportfiskarna Blekinge
Projektet syftar till att öka mängden lämpliga lekområden för abborre i Blekinge skärgård genom att på 29 platser spridda över hela skärgården lägga ut risvasar.

Inköp av undervattensdrönare – Kultsjöåns FVO.
Kultsjöåns FVO kommer införskaffa en undervattensdrönare för att kunna följa upp lek hos röding, harr och öring på platser där de tidigare genomfört lek- och biotopvårdsåtgärder.

Flottledsrestaurering i Mjällån – Mjällåns FVO
Ska återställa en flottledsrensad sträcka i Mjällån genom att återföra stenar och block till ån.

Risvasar – Tibro Sportfiskeklubb
Under 2021 kommer Tibro Sportfiskeklubb lägga ut flera risvasar i sjöarna Örlen och Börsjön för att gynna framför allt abborrens lek i sjöarna. De skapar även bra fiskeplatser.

Biotopvård i Emån – Fliseryds Sportfiskeklubb
Klubben kommer under 2021 fortsätta det viktiga arbetet med att biotopvårda känsliga delar av Emån där maskin inte är möjligt. Erhåller medel för kompletterande utrustning.

Alplantering – Storöringens Fiskeklubb
Projektet har som mål att plantera alar längs Märlobäcken i Timrå och tar hjälp av barn och ungdomar.

Praktisk fiskevård i Magelungen – Magelungens FVF
Magelungen är ett populärt fiskevatten kring Stockholm och under 2021 kommer projektet bland annat röja vass för att tillgängliggöra lekområden för fisk.

Biotopvård i Råån – Rååns FVO
Råån är ett av södra Sveriges viktigaste vattendrag för havsöring och i projektet kommer en strömsträcka förlängas för att öka lek- och uppväxtområden för öring.

Decimering av Mink – Leduåns FVO
Fiskevårdsområdet har problem med den invasiva minken och har erhållit medel för inköp av fällor.

Lekgrus i Fylleån – Simlångsdalens FVO 
Fylleån i Halland är ett viktigt vattendrag för både lax och havsöring men bristen på lämpligt lekmaterial på en sträcka i ån gör att fiskevårdsområdet ansöker och erhåller medel.

Lekgrus i Aggån – Ingelstads Sportfiskeklubb 
Klubben erhåller medel för att gynna strömlevande öring genom att tillföra lekgrus. Aggån är ett av Åsnens tillflöden och därefter Mörrumsån.
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 168 Nästa SistaTestat - Abborrspö Esox Gear Catalyst 5-25 gram!

Testat - Abborrspö Esox Gear Catalyst 5-25 gram!

Magazinet Som vanligt är det lite extra kul att få lägga händerna på ett svenskt designat spö. Ännu en gång är det en av Steve McVeys och Esox Gears skapelser som fått följa med ut på sjön...

Inga kommentarer
Söder Sportfiske förvärvar sportfiskemärket Eastfield Lures!

Söder Sportfiske förvärvar sportfiskemärket Eastfield Lures!

Press/ reklam Söder Sportfiske förvärvar sportfiskemärket Eastfield Lures! Efter förvärvet ingår nu Eastfield i Söder Sportfiskes egna varumärkesgrupp...

Inga kommentarer
Tomasz Polski Andersson slår till med SuperSize igen!

Tomasz Polski Andersson slår till med SuperSize igen!

Spinn Tomasz Polski Andersson slår till med sin sjunde registrerade SuperSizefisk! Denna gång en riktigt flott gädda!

Inga kommentarer
Framgångsrikt arbete med havsöringen fortsätter i Uppsala län!

Framgångsrikt arbete med havsöringen fortsätter i Uppsala län!

Eko/ Miljö Sportfiskarna har fortsatt varit drivande i projektet ”Många bäckar små” som är ett samarbete med Länsstyrelsen i Uppsala och lokala engagemang med syfte att öka rekryteringen av öring i Uppsala län...

Inga kommentarer
DM i gädda Södra Älvsborg avgjort!

DM i gädda Södra Älvsborg avgjort!

Tävling DM tävlingen på Sämsjön är avgjord. Gäddfisket och suget efter tävlingar är glödhett just nu.30 lag anmälde sig på bara några dagar vilket var maxtaket för tävlingen...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.