+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Stockholms förort Farsta satsar på sportfiske för barn och ungdomar!
Stockholms förort Farsta satsar på sportfiske för barn och ungdomar!
Fotograf: Privat

Stockholms förort Farsta satsar på sportfiske för barn och ungdomar!

Roliga nyheter! Stockholms förort Farsta satsar på sportfiske för ungdomar och barn berättar ungdomsledaren Miska Escobar från Sportfiskeklubben Magelungen! Det har blivit riktigt lyckat!

Det har satsats mycket på idrott mm men nu så satsar Farsta Stadsdelsförvaltningen på fiske genom att låta barn fiska på loven- sportlov, påsklov, sommarlov och höstlov.

Det fiskades intensivt på påsklovet, i alla väder. Måndagen började med hårt april väder med hagel och snöfall blandat med hårda vindar men stoppar det en 14-årig gäddfiskare? Eller andra dagarna när det blåste så mycket så att man vart röd i ansiktet så  ville barnen bara fortsätta att nöta på till man fick några gäddor. Gäddorna vart få men glädjen vart stor!

Vissa av dom yngre barnen fick landa sin första gädda och så fick Sverige ytterligare några till gäddfiskare som hittat det vi alla andra har hittat.

Till sommaren så blir fisket ännu större, det blir 5 dagars fiske för hela 75 st barn från åldrarna 8-15 år.

Stort tack till Farsta stadsdelsförvaltning och Sportfiskarna som stöttar oss i detta magiska aktiviteten, fiske! Ungdomsledaren Miska Escobar  från Sportfiskeklubben Magelungen vill även passa på att nämna hur viktigt det
är att bli medlemmar i Sportfiskarna, för genom dom så öppnas också stora möjligheter för föreningar.

 - Jag har känt att sportfiskarna ställer upp för mig när jag har frågor, när jag behöver hjälp och deras ungdomsverksamhet är kanon och jag tar rygg på dom!

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 167 Nästa SistaSportfiskarna söker erfaren projektledare till fiskevårdsverksamhet i Stockholm!

Sportfiskarna söker erfaren projektledare till fiskevårdsverksamhet i Stockholm!

Eko/ Miljö Är du en erfaren vattenvårdare och drömmer om att arbeta för en organisation där passionen för fiske, fiskevård och levande vattenmiljöer genomsyrar arbetet?

Inga kommentarer
Hjälp till med gratis fiske på första metardagen!

Hjälp till med gratis fiske på första metardagen!

Notiser Sportfiskarna uppmanar alla fiskeföreningar och FVO:n landet runt att upplåta fiske gratis på första metardagen 13 maj...

Inga kommentarer
Stort fokus på gädda på SVT!

Stort fokus på gädda på SVT!

Eko/ Miljö Man får nog säga att det blev grand slam för gäddan på SVT Stockholm igår, tre inslag om gäddan i Stockholms skärgård...

Inga kommentarer
Joel Cronander tar riktigt flott SuperSizegös!

Joel Cronander tar riktigt flott SuperSizegös!

Vertikalfiske Joel Cronander, som till vardags jobbar på Sportfiskarna, slår till med en riktigt snygg SuperSizegös!

Inga kommentarer
Girjasdomen ska nu utredas av statlig kommitté - tar fyra år!

Girjasdomen ska nu utredas av statlig kommitté - tar fyra år!

Notiser Den sk. Girjasdomen som gett samebyn Girjas rätt till självbestämmande om jakten och fisket inom samebeyns områden ska nu utredas av staten! Det kommer ta hela fyra år!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.