+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Möt laxen i Mörrum!
Möt laxen i Mörrum!
Fotograf: Privat

Möt laxen i Mörrum!

Nu börjar vi närma oss den tiden då laxens resa från havet upp i Mörrumsån börjar. Under våren och försommaren sker den största uppgången av lax, laxen stiger dock under hela sommaren och en även senare.

Ett spännande fiske som man inte vill missa. Därför har vi skapat fiskepaketet "Möt laxen i Mörrum" i varje veckoslut med start den 6 maj till den 3 juni. Här ingår boende, fiskekort, mat och 1,5 dags guidning. För mer information och bokning, klicka på länken här!


Ett hett tips- Förutsättningarna under våren/försommaren ser alltid olika ut men normalt finns både vattenmängden och kylan kvar i vattnet, ju längre vi kommer mot sommaren sjunker vattnet och tempen i vattnet ökar. Temperaturen är den enskilt största faktorn till att det blir trögare att få laxen att nappa.

Många ger upp när vattnet sjunker och tempen stiger, oftast pga. sin egen sportfiskeerfarenhet. Utgår vi från Laxens behov behövs ett snabbare vatten där syresättning blir högre samt och det blir lättare för laxen att hitta en plats där det kostar mindre energi att stå på i ån. Dagarna blir längre och laxen blir mer exponerad för solljus, därav ökar laxens behov beskuggning.

Många av dessa förutsättningar som laxen kräver finner ni bland annat på dom nordligare sträckor.

Boka ett spännande och lärorikt paket och möt laxen i Mörrum!

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 167 Nästa SistaSportfiskarna söker erfaren projektledare till fiskevårdsverksamhet i Stockholm!

Sportfiskarna söker erfaren projektledare till fiskevårdsverksamhet i Stockholm!

Eko/ Miljö Är du en erfaren vattenvårdare och drömmer om att arbeta för en organisation där passionen för fiske, fiskevård och levande vattenmiljöer genomsyrar arbetet?

Inga kommentarer
Hjälp till med gratis fiske på första metardagen!

Hjälp till med gratis fiske på första metardagen!

Notiser Sportfiskarna uppmanar alla fiskeföreningar och FVO:n landet runt att upplåta fiske gratis på första metardagen 13 maj...

Inga kommentarer
Stort fokus på gädda på SVT!

Stort fokus på gädda på SVT!

Eko/ Miljö Man får nog säga att det blev grand slam för gäddan på SVT Stockholm igår, tre inslag om gäddan i Stockholms skärgård...

Inga kommentarer
Joel Cronander tar riktigt flott SuperSizegös!

Joel Cronander tar riktigt flott SuperSizegös!

Vertikalfiske Joel Cronander, som till vardags jobbar på Sportfiskarna, slår till med en riktigt snygg SuperSizegös!

Inga kommentarer
Girjasdomen ska nu utredas av statlig kommitté - tar fyra år!

Girjasdomen ska nu utredas av statlig kommitté - tar fyra år!

Notiser Den sk. Girjasdomen som gett samebyn Girjas rätt till självbestämmande om jakten och fisket inom samebeyns områden ska nu utredas av staten! Det kommer ta hela fyra år!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.