+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Nytt svenskt rekord på Vimma - Grattis Richard Åberg!!!
Nytt svenskt rekord på Vimma
Fotograf: Privat

Nytt svenskt rekord på Vimma - Grattis Richard Åberg!!!

Richard Åberg, specimenfiskare med förkärlek till många olika arter, har slagit till med nytt svenskt rekord på arten Vimma

Richard har sedan tidigare ett stort antal fina fiskar i bagaget, ca 10 olika arter i storfiskregistret. Vad sägs om lake från Norrtäljeån på 4120 gram och Björkna på 1015 gram och gädda på 12 400 gram! Ja, han fiskar i stort sett allt!

För en kort tid sedan la han en endagarssatsning efter Vimma! Dagen började med riktigt segt fiske fram till eftermiddagen. Då hade flera som fiskade samtidigt redan gett upp för dagen. Plötsligt lossnade fisket och Richard fick först en fin fisk på ca 900 gram på räka. Nappen kom allt tätare men fisken var väldigt försiktig, plötsligt kom det en riktigt fin fisk på 1146 gram, en s.k. regga. Richard fick sällskap av sin kompis och namne Rikard Marxer som började dra bra med fisk på mask fast bara brax! Richard höll ut och i solnedgången kom det ett steg med Vimma och fisket lossnade rejält, det gäller att hålla ut!

Strax innan nio fick Richard ett rejält trassel mellan sina båda spön och tänkte egentligen sluta men trasslade ut det ena och efter att ha hjälpt Rikard nr 2 att landa o fota en reggfisk till återvände han till sitt enda spö, agnade om med ny räka och då kom den riktigt stora! Fisken mörkerdrillades och Richard trodde först att det var en brax men… när den lägger sig på sidan ser han vad det är, en riktigt stor vimma! I samma ögonblick ser också Rikard nr 2 fisken och säger

– Den är jävl…. Stor!

Då har herrarna under kvällen redan vägt riktigt stor fisk på upp till 1200 gram!

Efter att ha vägt den stora två ggr konstaterades 1412 gram. Två andra sportfiskare en bit bort tillfrågas om dom har en andra våg att kontrollväga på, dom har en våg godkänd av Sportfiskarna. Självklart frågar dom också vad som hänt

– Stämmer det på min våg säger Richard så är det Vimma över svenskt rekord.

Snabbt får Richard hjälp av Joakim Malmström, också en grym metare, att kontrollväga ytterligare en gång och kan konstatera 1410 gram och 47,5 cm! Nu är vågen kontrollerad av Sportfiskarna och vi kan konstatera att Richard Åberg satt nytt svenskt rekord på Vimma. Det tidigare rekordet på 1392 gram är slaget!

Här hittar du registreringen på Sportfiskarna!

Stort grattis Richard å super well done!

//FishEco
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 170 Nästa SistaÅrets första ranking i Swedish Perch League!!!

Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Tävling I helgen som gick tävlades det i Östa Perch Open 2021! Med det har vi nu årets första ranking i Swedish Perch League ute!

Inga kommentarer
 Rädda strömmingen innan det är för sent!

Rädda strömmingen innan det är för sent!

Eko/ Miljö Det är kris för kustens strömming. Det vittnar småskaliga yrkesfiskare, forskare, skärgårdsbor och vi sportfiskare samstämmigt om. Sportfiskarna gör nu allt för att uppmärksamma situationen...

Inga kommentarer
Ny undersökning - Fiskars välbefinnande vid kommersiellt fiske!

Ny undersökning - Fiskars välbefinnande vid kommersiellt fiske!

Eko/ Miljö Ett nytt forskningsprojekt undersöker för första gången hur fiskar dör i kommersiellt fiske. Kan fångstmetoderna utvecklas för att på ett humant sätt avliva fisken?

Inga kommentarer
Missa inte chansen att vara med och delta i Sveriges bästa Abborretour!!

Missa inte chansen att vara med och delta i Sveriges bästa Abborretour!!

Tävling Nu till helgen avgörs årets första deltävling av Swedish Perch Tournament 2021 på sjön Bunn! Det är inte försent att anmäla sitt lag!!!

Inga kommentarer
Andreas Edberg bänder stort igen!

Andreas Edberg bänder stort igen!

Spinn Andreas Edberg landar ännu en riktigt flott SuperSizegös! Från kayak och spinnfiskad efter konstens alla regler!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.