+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Regionala S-politiker vill ha utflyttad trålgräns!
Regionala S-politiker vill ha utflyttad trålgräns
Fotograf: Sportfiskarna

Regionala S-politiker vill ha utflyttad trålgräns!

Sportfiskarna har nu ställt frågan om en utflyttning av trålgränsen även till regionala S-politiker. De svar vi har fått visar att det finns S-politiker på ostkusten med god insyn i strömmingskrisen som aktivt tar ställning för en utflyttning av trålgränsen och för införandet av fungerande fredningsområden.

Sportfiskarna bad Jan Lahenkorva (S) regionråd i Region Gävleborg att ge sin syn på strömmingskrisen. Han har ett brett engagemang för olika regionala frågor, inklusive kustfisket och havsmiljöfrågor. Jan svarade:

”Sett utifrån mitt perspektiv som regionråd i Region Gävleborg är det mycket viktigt att Bottenhavet mår bra, att det finns en god balans mellan arter i havet som bidrar till ett levande hav. Som det är nu mår inte havet utanför gävleborgskusten bra. Rapporter från de lokala kustnära yrkesfiskarna om minskade bestånd av strömming oroar, vilket har fått Region Gävleborg att ansluta sig till ett nätverk av regioner som arbetar för att stärka strömmingsbestånden i Östersjön och i Bottenhavet... Läs mer här Sportfiskarna!
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 170 Nästa SistaÅrets första ranking i Swedish Perch League!!!

Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Tävling I helgen som gick tävlades det i Östa Perch Open 2021! Med det har vi nu årets första ranking i Swedish Perch League ute!

Inga kommentarer
 Rädda strömmingen innan det är för sent!

Rädda strömmingen innan det är för sent!

Eko/ Miljö Det är kris för kustens strömming. Det vittnar småskaliga yrkesfiskare, forskare, skärgårdsbor och vi sportfiskare samstämmigt om. Sportfiskarna gör nu allt för att uppmärksamma situationen...

Inga kommentarer
Ny undersökning - Fiskars välbefinnande vid kommersiellt fiske!

Ny undersökning - Fiskars välbefinnande vid kommersiellt fiske!

Eko/ Miljö Ett nytt forskningsprojekt undersöker för första gången hur fiskar dör i kommersiellt fiske. Kan fångstmetoderna utvecklas för att på ett humant sätt avliva fisken?

Inga kommentarer
Missa inte chansen att vara med och delta i Sveriges bästa Abborretour!!

Missa inte chansen att vara med och delta i Sveriges bästa Abborretour!!

Tävling Nu till helgen avgörs årets första deltävling av Swedish Perch Tournament 2021 på sjön Bunn! Det är inte försent att anmäla sitt lag!!!

Inga kommentarer
Andreas Edberg bänder stort igen!

Andreas Edberg bänder stort igen!

Spinn Andreas Edberg landar ännu en riktigt flott SuperSizegös! Från kayak och spinnfiskad efter konstens alla regler!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.