Annons

 i Press/Reklam

I våras började Claes Svartzonker Claesson experimentera med att sätta så kallade paddel-tailar på sin plast-McTail, som ju på ett enkelt sätt tillåter tail-byte genom en slags skruv. Idén var ett spinnbete med en gungande och vaggande gång. Först testades de liga shad-jiggar som finns på marknaden men de gav inte det resultat som Claes var ute efter. Då började han gjuta paddlarna själv.


De första paddlarna
skördade stora framgångar under vårens och sommarens gäddfiske, både för Claes och många andra gäddfiskare. Så småningom spred sig ryktet om paddeln och några butiker köpte in dessa. Claes fortsatte dock att experimentera med form, material och så vidare – originalpaddeln visade sig aningen opålitlig, på vissa McTail’s resulterade de i ett grymt bra gung medan vissa andra exemplar inte alls fick lika bra gång.

Efter en hel del experiment och lite hjälp av Magnus Mangeboy Lindgren så var en ny modell av paddeln framtagen som gjorde att McTailen fick ännu mer gung och den verkade fungera på alla McTail’s. Även dessa hälldes för hand och utseendet varierade en del. Butikerna köpte in även dessa och många gäddfiskare fick uppleva bra fiske med dem. Hur som helst, experimenterandet fortsatte för att uppnå så jämn och bra kvalitet som möjligt.

Nu har paddlarna kommit till fabriken i Asien som tillverkar hans andra tailar. En clean och mer avrundad modell har tagits fram som har ännu bättre gung, jämnare kvalitet och förmodligen kommer kosta mindre att tillverka än de tidigare. Paddeln är äntligen fulländad, kan man säga. Resultatet syns på bilden och de kommer förmodligen hinna hem till Sverige innan Sportfiskemässan 2012.

Pontus Sjölund, +FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera