Annons

 i Press/Reklam

Nytt i båt och marinelektronikvärlden – Brunswick förvärvar Navico meddelas i rykande nytt pressmeddelande! Brunswick med varumärken som Mercury båtmotorer förvärvar Navico som vi sportfiskare i mycket förknippar med marinelektronik och Lowrance! 

“Brunswick förvärvar Navico; Kommer att öka den ledande positionen inom marin teknologi och stärka den globala verksamheten för delar och tillbehör.”

Brunswick Corporation (NYSE: BC) meddelade idag att de har ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva Navico, en global ledare inom marinelektronik och sensorer för 1,05 miljarder dollar. Som ett resultat av detta förvärv kommer Brunswick att lägga till de branschledande varumärkena Lowrance, Simrad, B&G och C-MAP till sin Advanced Systems Group (ASG), som inkluderar de ledande varumärkena Parts & Accessories (P & A) inom energihantering, digital kontroll och övervakning och nätverksenheter.

“Förvärvet av Navico och dess prisbelönta varumärken kommer omedelbart att påskynda Brunswicks ACES-strategi (Autonomy, Connectivity, Electrification and Shared-Access) och stödja vår vision att leverera distinkta nya produkter och teknologibaserade upplevelser”, säger Dave Foulkes, Brunswick Corporation CEO. ”Vi kommer att fortsätta investera både i organiska initiativ och förvärv för att bibehålla vår position som globalt produktledarskap, och tillägget av Lowrance, Simrad, B&G och C-MAP till vår befintliga varumärkesportfölj kommer att ytterligare stärka vår förmåga att tillhandahålla kompletta, innovativa digitala lösningar för konsumenter och omfattande, integrerade systemerbjudanden till våra OEM-kunder. ”

Navico är ett privatägt globalt företag baserat i Egersund, Norge och delägt av Altor Fund IV och Goldman Sachs Asset Management. Det är en ledande leverantör av multifunktionsdisplayer, ekolod, autopiloter, radar och kartografi. Navico’s starka varumärken betjänar de största motorbåt- och seglingsmarknaderna för både fritids- och kommersiella applikationer.

Navicos intäkter uppgick till cirka 470 miljoner dollar för den efterföljande tolvmånadersperioden som slutade den 31 maj 2021, med attraktiv omsättningstillväxt, en stark marginalprofil och en kapitaleffektiv affärsmodell. Brunswicks P & A-segment står för cirka 1,5 miljarder dollar – eller 35 procent av de totala årliga intäkterna för 2020. Med tillägget av Navico förväntar sig Brunswick att P&A-företagen kommer att ha intäkter på en lönsatsbas som överstiger 2,0 miljarder dollar. Navicos betydande eftermarknadsorientering och attraktiva marginalprofil bidrar ytterligare till Brunswicks cykelresistenta affärsprofil.

“Efter en stark tillväxtperiod är vi mycket glada över att gå med i Brunswick familjen för att ytterligare stärka vårt erbjudande och stödja våra kunder framöver.” sade Knut Frostad, Navico’s VD och koncernchef. ”På uppdrag av alla på Navico kan vi inte vänta med att börja vår resa med Brunswick och dela vår passion och vårt engagemang med deras team. Genom att arbeta tillsammans kommer vi att kunna leverera en unik och integrerad kundupplevelse. ”

“Brunswicks Advanced Systems Group har en oöverträffad global räckvidd och tillägget av Navico stärker vårt åtagande att skapa en oöverträffad båt- och OEM-upplevelse”, säger Brett Dibkey, vd för Advanced Systems Group. ”Vi har en mycket bred produktportfölj som sträcker sig från allmänna marina produkter till energihanteringslösningar och vi kommer att utnyttja varje varumärkes unika kompetens för att generera intäkter och driftssynergier för att främja tillväxt för både ASG och Navico. Vi lägger också till en begåvad, erfaren och konsumentfokuserad ledningsgrupp som förväntas förbli på plats och spela en viktig roll i genomförandet av vår strategi. ”

Brunswick kommer att använda en kombination av skuld och kontanter i balansräkningen för att finansiera förvärvet. Brunswick är fortfarande fast beslutet att upprätthålla sin kreditvärdighet på investeringsgrad och förväntar sig i nära anslutning att skuldkvoten ska vara cirka 1,7 gånger på bruttobasis.

J.P.Morgan Securities LLC fungerade som exklusiv finansiell rådgivare för Brunswick Corporation och tillhandahåller engagerad finansiering; Baker McKenzie och Schjødt tjänar som juridisk rådgivare till Brunswick Corporation i samband med transaktionen.

Goldman Sachs Bank Europe SE, Sveriges bankfilial och Carnegie agerade finansiella rådgivare till Altor, Goldman Sachs Asset Management och Marine Innovations Group AS; Sullivan & Cromwell och Wiersholm tillhandahöll juridisk rådgivning om transaktionen.

Avslutningen av transaktionen förväntas under andra halvan av 2021 och är föremål för vanliga och sedvanliga avslutningsvillkor samt granskning och godkännande av lagstiftning.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera