Annons

 i Notiser

Det finns några saker som alltid alltid ska vara med i båten… Det är sjukvårdsutrustning och en rejäl avbitartång.

I slutet på Juli var jag, John Andree och Ola Åkerlind ute på fiske. Fisket var inte på topp satt jag stod uppe på en stol i båten och kastade efter jagande Asp som endast jäklades med oss… När jag klev ner till durken på båten så hängde det en Whopper Plopper precis på sidan där jag klev ner och självklart lyckades den fånga båtens fulaste fisk.

krok

”Jaha nu sitter det ett bete i mitt ben…” Foto: Ola Åkerlind

Vi stod mellan valet att åka till ett sjukhus och få hjälp och med det avbryta fisket eller försöka fixa det själva. Kroken som satt på Whoppern var i storlek 5,0 satt det behövdes en rejäl tång. Som tur var hade jag en väska med sjukutrustning och John en rejäl avbitare.

Till att börja med var det bara att rensa krok från byxor som satt kvar efter att vi klippt sönder byxorna.Då kroken både gått igenom byxa och ben.

Krok

Först klipps hullingarna bort, kroken rensas Foto: Ola Åkerlind

Jod

Sterilisering av operationsområdet Foto: Ola Åkerlind

Sedan var det bara att klippa bort dom andra krokarna satt inte vi fick fler problem eller att fler fula fiskar fastnade… Desinficering och rengöring gjordes med jodipax som gått ut 2010 (!) den luktade lite konstigt men fungerade ändå… Sedan var det bara för John att hålla i mitt ben och se till att kroken kom ut, satt den gick att backa.

Fotografen

Notera den svarta pricken i bilden ovan (kroken) på väg ut genom skinnet. Vid det här läget skrek  jag….Bilden är något suddig då fotografen mådde lite illa. Kroken genom skinnet sedan bara att kapa bort hulling och backa tbx kroken.

Borta

Simsalabim kroken är borta… Foto: Ola Åkerlind

Blek

Nyopererad och rejält blek om nosen men redo för nytt fiske! Foto: Ola Åkerlind

Sista bilden omplåstrad, blek om nosen och glad över att inte behöva avbryta fisket. Stort tack till Syster John Andree och fotograf Ola Åkerlind

Tången på bilderna är av märket Knipex ett amerikanskt märke pris ca 300 sek. Jag rekomenderar den. Och fisket då ? Inte den bästa dagen men jag slapp sjukan…. Mer om detta i en artikel om John Andree och vertikal jiggar senare….

//Bobo  +FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!