Annons

 i Notiser

Det var på lördags kvällen vi spanade ut över viken och diskuterade årets lyckade havsöringslek och hur fantastiskt kul det var att ha fått sett så mycket lekande fisk på spaningen från dagen.

Men mitt i bästa öring historierna så såg vi hur en bil blixtsnabbt stannade vid småbåtshamnen(bredvid åmynningen) släkte lamporna ruggigt fort och det följdes av att någon/några personer sprang och lyste med ficklampa nere vid hamnen i höjd med åmynningen. Blixtsnabbt kastade sig Kristofer och Joakim sig i bilen och drog dit för att prata med tjuvfiskarna men dom var helt försvunna, dock stod en bil parkerad och vi gick runt bland de vinterförvarade segelbåtarna och letade efter tjuvfiskare utan resultat. 

När vi kollade på bilen ringde vår kompis Oscar  från andra sidan Gamlebyviken där vi först såg dem ifrån och berättade att han sett en liten roddbåt mitt på viken på väg bort ifrån oss. Det kändes då som att dom var ute efter att stjäla båtmotorer så vi ringde polisen som snabbt var på plats. Bilen hade de bytt reg-skyltar på så det kändes som ett klockrent försök till motor stöld. 

Flera poliser, bilar och en hundpatrull kom till platsen och efter en stund hade dom fått fatt i en person som smög omkring.

Killen i roddbåten hade dom inte hittat, men så plötsligt dyker det upp en skåpbil utanför Oscars hus där vi senast skymtat båten och ut från vassen springer en mörkklädd kille och hoppar in i baksätet på bilen, som sedan sticker i full fart. Vi kontaktar polisen igen som knappt tror det är sant att dom kan vara så klantiga. Efter en snabb jakt har polisen även fått tag i den bilen och vi känner oss löjligt nöjda över att ha kunna bidra till att stoppa en stöld innan någon stackare blivit av med sin motor.

Vi åker alla hem till sig och under morgondagen pratar jag med mina vänner igen för att stämma av vad som hänt och jag kan knappt tro mina öron, det var inga motor tjuvar!

I själva verket var det en organiserad tjuvfiske-liga det är något jag aldrig hört talas om och som tur var så fick vi stopp på dem, hade näten legat kvar i ån och vi inte tagit bort dem kunde de ha tagit död på varenda öring från årets lek som var på väg ut mot havet igen.

Håll ett vaksamt öga på åar och mynningar det kan få förödande konsekvenser om det finns fler skurkar av denna sort!

/Kristofer, Jocke & Oscar.

Gamleby Sportfiskeklubb

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera