Annons

 i Notiser

Folkpartiets riksdagsledamot i miljö- och jordbruksutskottet, Lars Tysklind, inbjuder i en dabattartikel i GP idag, till partiöverskridande nätverk för framtidens fiske. Nätverket Fish for the future är redan skapat, och från Sverige finns parlamentariker från M, FP, MP, och FP representerade. Nätverket är internationellt och parlamentariker från flera Europeiska länder finns representerade. Nätverkets funktion kommer att enligt Lars Tysklind, vara att lägga tyngd och fokus på det Europeiska fisket, och förändringen av det.

Vidare skriver Lars Tysklind i sin debattartikel att fiskeflottan i Europa måste beskäras, det finns för många som fiskar helt enkelt. Det måste också utarbetas en plan som kan ge omställningsstöd till de yrkesfiskare som tvingas slå igen sin verksamhet. Svartfisket är enligt Lars Tysklind något som det krävs hårdare tag mot, samt att förvaltningen av fiskbestånden grundar sig på vetenskaplig fakta snarare än ekonomisk vinning.

Fish for future ska enligt Lars Tysklind trycka på den reformering av fiskeripolitiken som EU står inför. Han bjuder i sin debattartikel in alla de svenska partierna att delta i nätverket och menar att fokus ligger på att gemensamt trycka på åt samma håll.

Läs debattartikeln här -> GP

//Sebastian Wiman

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera