Annons

 i Press/Reklam

I tillägg till kommersiellt överfiske, bidrar användandet av fossila bränslen till att försämra det marina livet. De växthusgaser som bildas vid användning av fossilt bränsle skadar ozonlagret, vilket ger en ökad global uppvärmning som påverkar vår natur på ett negativt sätt.

Miljöfrågor har blivit en het potatis bland företag, intresseorganisationer och forskare som leder till utveckling av nya miljövänligare lösningar för producerande företag. Rapala är kända för sina legendariska fiskebeten, men släpper nu en ny produkt på marknaden med miljön i fokus.

I tillverkningen av sina nya andasvadare Eco Wear, minskas användandet av fossilt bränsle med 30% och utsläppen av västhusgaser med 35%. Vadarna packas också en återanvändningsbar förpackning. Förutom den miljövänligare aspekten, har Rapala Eco Wear Reflection vadare en helt unik kamouflagefärgad färgsättning som är menad att imitera vattnet man står i. Man har inspirerats av vattnets ständiga förändring och därför har varje vadare ett unikt utseende.

Rapala Eco Wear Reflection Vadare vann pris på europeiska sportfiskemässan EFFTEX 2011 för Best New Apparel.

//Normark 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!