Annons

 i Notiser

Gruvföretaget Zinkgruvan Mining skänker 100 000 kronor till Sjöräddningssällskapets räddningsstation i Vadstena/ Motala, som en julgåva. Pengarna ska gå till en ny dragbil som stationen använder till att dra svävare och ribbåt till rätt plats vid ett larm.

– Vi är otroligt tacksamma för den här julklappen. Gåvan kommer att hjälpa oss att komma fram både snabbare och säkrare vid en utryckning, och bidrar därmed till ett sjösäkrare Vättern, säger Erik Molander, stationsansvarig på RS Vastena-Motala.

På torsdag den 18 december kl 13:00 kommer Zinkgruvan Mining på besök till stationens svävargarage i Motala för att överlämna checken. Media välkomnas att närvara och samtidigt få en presentation av stationens verksamhet.

För mer information kontakta gärna stationsansvarig Erik Molander, telefon 073-696 07 83 eller Tommy Karlsson, telefon 070-781 75 60. Adressen till Motalas svävargarage är Verkstadsvägen 83 C. 

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som räddar liv till sjöss, helt utan statligt stöd. Vi är 2 000 frivilliga sjöräddare längs den svenska kusten och i de största insjöarna, beredda att rycka ut i
alla väder, under årets alla dagar. Vi arbetar även med att förebygga olyckor till sjöss samt att sprida information och kunskap om sjösäkerhet.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera