Annons

 i Eko/Miljö

FishEco har ett uttryck som vi använder när vi blir riktigt sura och lyder SKIT ska kallas för SKIT. 

Arjeplogsströmmarna blev för något år sedan riksbekant för andra gången, dvs inte bara för det fina fisket och strömmarna, utan också för att ett fiskevårdsområde för första gången var positivt till en utbyggnad av sitt vatten!!! Något som upprörde naturvänner och sportfiskare till den grad att flera manifestationer genomfördes i protest, utan gehör.

Nu har något nytt och häpnadsväckande hänt. Det styrande i Arjeplogs fiskevårdsområde har nyligen beslutat att tillåta mask som bete vid fiske efter den berömda storöringen i Arjeplogsströmmarna. Ren okunskap, ren och skär dumhet eller provokaktion… ja det är svårt att säga men faktum kvarstår, maskmete är nu tillåtet.

Mete med mask är inte bara effektivt, det omöjliggör i de flesta fall catch and release då fisken ofta krokas djupt och skadas. Mask hör inte hemma i ett modernt fiske där vi tar hänsyn till fisken och fiskbeståndet. 

Så här bemöter Assar Holmström, ordförande i Arjeplogsströmmarnas fiskevårdsområdesförening kritiken i PT:

– Knickedickarna på länsstyrelsen, de vet ingenting. Varför ska man släppa tillbaka fisk? 90 procent dör ändå. Jag har fiskat hela mitt liv och jobbat på fiskodling så jag vet. Låt folk få maskmeta, det går ändå inte att bevaka att ett förbud efterlevs, säger Holmström till PT.

Detta är SKIT och ska kallas för just SKIT!

Läs mer här -> PT 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera