Annons

 i Notiser

Välkommen till en inkluderande och engagemangsdrivande ”onlinetävling” för hobby betesbyggare av hobby betesbyggare. Admins i gruppen Svenska betesbyggare tillsammans med idellt engagerade ungdomar i Stockholm Fishing gänget presenterar nu ett utmärkt tillfälle att gå ihop som community för något vi gillar och göra ett roligt event ihop.

Ett utmärkt tillfälle att få hjälp att synas, att starta ett nytt intresse när isen är svag, få konstruktiv feedback, fördjupa sig i fiskeintresset och ha kul på vägen. Detta engagemang riktar sig till alla oavsett om du är duktig eller om du startar nu och ser eventet som en kul grej på vägen.

Vi uppmanar alla att dela sina kreationer, kravet är bara att betet är nytt för hösten/vintern och inte krängs till butik eller är på g att krängas till butik.

Tävlingen har tre klasser; Softbaits (gummi), Hardbaits (trä, plast etc) och Övriga Spinnbeten (spinnare, skedar, etc)

Tävlingen bedöms under 3 kategorier: 1. Mest innovativa design 2. Betets lockande gång 3. Betets finish

Mao är innovation och rörelse viktigare ihop än ett konstverk utan dessa faktorer så du behöver inte va proffs för att ha en chans att överaska och vi vill att alla känner att dem vill dela sina verk på kul även om dem inte tror att dem kommer vinna.

Juryn kommer annonseras längre fram men vi har några duktiga förebilder på gång, tips gärna om vem du tycker representerar communityt för betesbygge bra i stort.

Sportfiskemässan 2016 i Mars i Älvsjö tycker eventet är kul och gillar betesbygge tillväxten, vi pratar nu om hur vi kan bjuda på underhållning runt eventet på mässan och presentera vinnarna där.

Sista chansen att skicka in bidrag är sista Februari 2016 där vinnarna presenteras i samband med Mässan.

Vintern 2014 nörda vi in oss på att göra egna jiggar och att måla. Man lär sig väldigt mycket om betes presentation mm och det är nåt speciellt att ta PB på eget. Jag vill säga direkt att det är enkelt att komma igång med ett startkit som amatör och för att göra det lättare kommer vi samla ett gäng guider och utveckla egna videos för nybörjare och dem som letar inspiration. Allt du behöver för att göra egna jiggar är tex ett aningen ventilerat utrymme som ett förråd, ett garage eller liknande, en till begagnad micro som nån vill skänka och investera i en bra gasmask. Finns flera nice to haves vi kommer rekommendera i videofilmerna. Har du det kan du investera i dig själv.

Det är inte billigare än att bara köpa massproducerat men väldigt kul och du kommer lära dig massor om jiggdesign och betens gång mm. Vi gör inte beten för att tjäna pengar, det är riktigt svårt, utan vi gör det för att utvecklas och ha kul, dessutom är det troligt att man kommer köpa mer beten efteråt för att intresset växer och det är kul att testa olika profiler och gång på beten och vad som fungerar bäst så oroa er inte för det företagen. Ett tips är att inte klanka ner på någon annans verk för att få sitt egna att framstå som bra, folk gillar mer att man sprider glädje, samanhållning och engagemang än att skapa konkurens. I ett community-event värnar vi om sammanhållning och att folk ska känna sig välkomna i Svenska betesbyggare gruppen.

Du anmäler ditt bidrag i tävlingen genom att ta attending på eventet och att ladda upp ett Album i gruppen Svenska betesbyggare som heter (Bait Bash + tillverkarens namn eller betets namn) innan sista februari på Facebook. Har du inte facebook så kan du maila ditt bidrag till Aholures@gmail.com så lägger jag upp det. (Gå in i gruppen, Tryck Photos fliken överst sedan Create Album). Ni får skicka in upp till 3 olika bidrag men fokusera på ert mest nyskapande/bästa bidrag. Länka er video på betets gång från albumets text. Ni är välkomna att ställa frågor om eventet på väggen här under tiden och att fråga om feedback på enstaka bilder i gruppen som vanligt. Det blir en spännande vinter!

Ang priser är visibilitet en av sakerna vi erbjuder. Alla duktiga betesbyggare som vill bidra med ett av sina verk som pris får gärna posta en bild på det i eventet. Tipsa gärna duktiga betesbyggare att sponsra engagemanget med ett pris som vi kommer promota runt eventet som tack och bjuda de duktiga vinnarna på. Vi har inte valt att arbeta med några företag här för att inte skapa konkurens vilket är en anledning till att vi vill ha betesbyggarnas hemgjorda verk som priser.

Vi uppmanar alla som gillar eventet att attenda och att hjälp oss sprida detta community-event på fiskenätverken ni är med i tillsammans med oss som ett exempel på ett event som skapar sammanhållning och nya möten communitymedlemmar emellan. Kärlek till er!

Gå med i Svenska Betesbyggare gruppen på facebook här: https://www.facebook.com/groups/259198744243138/ Gå sedan med i Eventet här: https://www.facebook.com/events/1390828054550150/

Har ni inte facebook så var med i tävlingen på fiskesnack: http://www.fiskesnack.com/forum/showthread.php/180405-Bait-Bash-2015-2016-%96-Betesbyggart%E4vling-Mest-innovativa-spinnbetesdesignen?p=1024309#post1024309

//Michael Aho

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!