Annons

 i Spinn

Nyårsdagen gav sig jag och en polare ut för lite abborrfiske fast att fisket hade varit segt de senaste dagarna. Vi kom snabbt ut på vattnet och behövde inte fiska länge innan vi hittade fisken. Morgonens andra fisk i båten visade sig vara en mycket fin fisk.

Efter en snabb mätning och vägning kunde vi se att det var en mycket fin fisk, 1630 gram och 47 cm lång. Vi börjar fiska vidare och lyckas landa en handfull fiskar över kilot. Men helt plötsligt får jag ett kraftigare hugg och krokar. Även denna fisken känns bättre, efter en kort drillning glider den in i håven. Denna fisken hade nästan exakt samma proportioner som den tidigare fisken. Efter ännu en snabb vägning, mätning och fotografering kan vi konstatera ännu en fin fisk, 48cm och fina 1620gram. Vilken dag tänkte jag och fortsatte fiska.

Fisket dog av lite men jag var riktigt nöjd och tänkte att det inte kunde bli mycket bättre. Men det visade sig att jag hade väldigt fel. Efter en liten förflyttning så tar jag ett lång kast i medvinden. Jag låter jiggen studsa lätt längst botten och efter bara några vevtag får jag ett brutalt hugg. Krokningen sitter och jag är helt hundra på att det är en gädda. Genom att den tog på väldigt lång lina försökte jag pressa den snabbt in mot båten så jag kunde fortsätta fiska efter det jag ville ha, abborren. Men när fisken började närma sig båten blev jag skakig, fisken som kändes som en gädda blev helt plötsligt väldigt lik en abborre. När fisken kommer upp i ytan första gången skriker kompisen rätt ut. Det är en enorm abborre som har slukat min Renz Shad 9cm. Fisken går hårt mot botten och benen skakar men väldigt snart ligger den i håven, en enorm abborre. Jag blir skakig och ser att det är en väldigt stor abborre. Vi mäter och väger den. Jag kan inte tro mina ögon när jag ser att jag slått mitt tidigare PB på 2220gram. Längden var 51 cm och vikten var fina 2310. Min andra abborre över 2 kilo min 11e över 1600gram på mindre än ett år.

Vi tar några snabba bilder i blåsten och låter fisken simma tillbaka till sitt hem. Jag hoppar upp och ner i båten och kan knappt koncentrera mig. Jag kollar igenom bilderna och kollar på klockan och inser att det är dags att röra sig hemåt. Jag känner mig väldigt nöjd och packar ihop med ett stort leende på läpparna. Det första året kunde inte börja mycket bättre!

//Jerry Widell

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera