interfiske-daiwa-p

Tävlingar

Supersize

I Sverige och Norden har vi idag många sätt att uppmärksamma våra fångade fiskar, detta sker via fiskeligor, via Sportfiskarnas storfiskregister, A-Fisket osv. Det vi länge tyckt har saknats är mer uppmärksamhet kring de riktigt stora gäddorna, gösarna och abborrarna som fångas i Sverige varje år.

Gäddan är med stor sannolikhet vår mesta sportfisk och förtjänar all uppmärksamhet den kan få. Vårt nya koncept Supersize Pike har en stark unikitet, vi registrerar bara längd och de absolut största inom respektive art. Ett sätt att dokumentera/mäta sin fångst på som länge varit brukligt i många andra länder och som har några riktigt bra fördelar.

Minimilängd är 120 cm.

  • För de riktigt enträgna och skickliga sportfiskare som aktivt jagar de största försvinner nödvändigheten att väga fisken.
  • Fiske behöver inte längre bara koncentreras efter lekstinna honor under våren. Gäddor är lika långa året om vare sig de bär rom eller inte, chansen att fånga rekordet ökar därför till hela säsongen.
  • Endast återutsatt fisk kan registreras. C & R är i detta fall ett måste.

Med detta vill vi påverka Nordiskt gäddfiske mot ett ännu mer skonsamt fiske efter våra fantastiska stora gäddor.

Fångsterna registreras på hemsidan och varje månad koras månadens gädda och fångstmannen premieras bidrag från våra sponsorer.
Utöver detta koras årets längsta gädda.

En speciell mätsticka i tåligt material finns att köpa, det fina med denna är att överskottet går till fisk/fiskefrämjande åtgärder. Mätstickan kostar i handeln 200:- inkl. moms.
Till att börja med kan den köpas via Jakto.se, Fly Fisherman mfl.

Samtliga regler hittar du på hemsidan.

PS, Inom kort startar motsvarande registrering/ tävling för gös och abborre.

Anmälan Supersize

Anmäl din fisk »