Annons

interfiske-daiwa-p
 i Tävling

Nu är det lite mindre än två månader kvar innan Abu Garcia Pike Open går av stapeln i Västervik och med 14 lag redan anmälda så lär det bli ett digert startfält.

Ett lag som redan har anmält sig är vårens vinnare av tävlingen, Pikenuts Fishing Team. Vi har pratat med Tim Sörensen från Pikenuts för att höra vad dom har för strategier när dom tävlar.

Hej Tim! Ni vann ju Pike Open i Västervik nu i våras på imponerande 494 cm. Klarar ni 500 cm+ nu i höst?

Vi hade fiskat ganska hårt hela våren i västervik och hade planen och allting ganskaglasklar så anledningen till att vi fiskade så bra var timmeslånga ankringar på platser som vi visste höll grov fisk och självklart så hade vi en del tur också ! Men vi ska göra allt vi kanför att kunna bräcka 500cm gränsen men som vanligt blir det bra lag och riktigt grymmafiskare så det blir tufft men vi är helt klart laddade för uppgiften!

Hur går det till när ni tävlingsfiskar, fiskar hela laget lika mycket eller har ni någon som mest koncentrerar sig på att köra båten?

Vi kör alltid på filosofin att den som är hetaste för stunden och den som knäckt koden står ipoleposition och då är det bara huka sig ! Oftast är det Nicke som har melodin för dom 
riktigt stora så plockar jag snittfiskarna 😉 Egron är mest en utfyllnads spelare, haha.

Vädret och temperaturen kan ju vara ganska varierande i slutet av Oktober. Vilka förhållanden tycker ni är idealiska för gäddfisket under hösten?

Vädret brukar ju vara katastrof på Pike Open så i år hoppas vi på 25 grader och sol mendet är väl knappast troligt! Men gärna skippar vi köldknäpp i år så ska det nog lösa sig. Enoptimal helg med 8 grader i luften västlig vind 10m/s och lite glimtar av sol vore skönt!

Sist men inte minst. Om du bara fick ha 3 beten med dig under hela tävlingen, vilka skulle det vara?

Tre beten behövs knappast för det är Zonkertail all the way! Men ska jag välja två beten till så blir det en 6 tums shadjigg och sen en Kjell Adams tail specialblyad för Västervik!


//Jonas Hellström

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!