Annons

 i Tävling

Tävlingens uppkomst började i juni ifjol då jag och min fiskekamrat Benny Andersson ytmetade färna en varm sommarkväll. Varenda drift denna kväll fick jag trassel och färnorna skyggade. Benny tyckte det var urkul och började kalla mig för Mr. Abumatic.

Ett par dag senare rotade Benny fram sitt gamla Abumatic-kit och vi prövade att fiska med det, vi märkte genast hur svårt det var att fiska med och kom på idén att starta en tävling i ämnet. Innan tävlingens start valde vi att åka till Flian för att bottenmeta med spöt, efter mycket blod, svett och tårar lyckades jag fånga en id på 2,6kg och Benny en Sutare på dryga 2 kg.

Vi valde att starta tävlingen på Facebook och bjöd in våra vänner som genast tyckte att uppläget var grymt.

Presentationen löd som följande:

 The Abumatic Challenge är en hyllning till det enkla fisket och till Abumatic. Frågan är om du antar utmaningen?

Reglerna är enkla och lyder så här: Alla som är med i gruppen riskerar att få abumatic-kitet hemskickat på posten! Den som erhåller ett spö och rulle har 3 veckor på sig att fånga en eller flera fiskar, där fisk och rulle ska synas på bilden! Fångas ingen fisk inom 3 veckor kommer fiskegudarna att straffa dig i all evinnerlighet! När fotot är uppladdat skall utrustningen skickas till nästa person, det är admin som bestämmer vem denna personen är!

Stor fisk och nya arter belönas rikligt av fiskegudarna! När tävlingen är avslutad kommer en omröstning att hållas där vinnaren koras av alla gruppens medlemmar och erhåller ett hemligt pris!

Må Abumatics ande vara med dig.

Många stora fiskeprofiler har deltagit i tävlingen med blandat resultat, vissa har lyckats medan andra har misslyckats totalt.

Vinnare av tävlingen blev slutligen laxguiden Jonas Runnberg från Alingsås som lyckades fånga 12 arter på sitt kit med toppfiskar som stor braxen, havsöring, gäddor och sina första karpar.

Andra spektakulära fångster på spöt var en karp på 5,2 kg fångad av Niels Elmeskov och flera fina plattfiskar av Mika Matkaniemi och Anders Henriksson under senhösten.

Abu Garcia valde att stödja tävlingen och tillverkade ett helt fantastiskt pris till vinnaren.

Olle Lidesjö på Abu Garcia förklarar:

-Unik Abumaticrulle, enbart framtagen för tävlingen ”Abumatic challenge”
En 170-rulle med 24karats guldpläterad kåpa, levereras med elegant träställ som kommer att kompletteras med en graverad mässingsplatta med vinnarens namn.

Tävlingen kommer åter i år, var så säkra på det! Tävlingsledningen kommer att träffas och diskutera en rad reformer inför den nya tävlingen. Planen är att Abumatic Challenge 2013 kommer att starta den 1 april.

För alla som är intresserade, gå med i Abumatic Challenge på Facebook!

Mvh Rasmus Ljungqvist/ Administratör

Abumatic Challenge på Facebook

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera