Annons

 i Press/Reklam

I onsdags hade representanter för båtmässan Allt för sjön glädjen att få lämna över en check på 43 341 kronor till Initiativet Hållbara Hav. Pengarna kommer från biljettintäkterna på Allt för sjön och går till Initiativets arbete med att rädda Östersjön från olika miljöhot. 

Checken lämnades över vid Briggen Tre Kronor, Initiativets flaggskepp som används som forskningsfartyg och budbärare.

– Det här är mycket glädjande. Både att få sprida kunskap under Allt för sjön till våra besökare och även att aktivt bidra till Hållbara Havs viktiga miljöarbete, säger Hanse Thorslund, ny projektchef för Allt för sjön.

Stockholmsmässan och Allt för sjön har sedan en tid tillbaka ett samarbete med Initiativ Hållbara Hav för att lyfta hållbarhetsfrågorna i båtlivet och förutom pengarna från biljettintäkterna finns sedan 2013 ett 700 m² stort miljötorg på Allt för sjön.

– Jag är oerhört stolt och glad över att vi har en så stark och kunnig partner i de mycket viktiga miljöfrågorna som rör Östersjön. Miljötorget är den största miljöutställning vi någonsin har gjort och för oss är miljöfrågan så viktig att vi beslutade att skänka en krona per full betald entrébiljett till initiativet, säger Thomas Sandberg, tidigare projektchef för Allt för sjön som var med och grundade samarbetet.

– Vi på Initiativet Hållbara hav är mycket glada att ha Stockholmsmässan och Allt för sjön som partner i vårt redan starka nätverk. Tack vare vårt samarbete har vi tillsammans möjlighet att nå ut till alla båt- och skärgårdsintresserade och få ut det viktiga budskapet om Östersjön, problemen som finns, men också möjligheterna att göra någonting åt det, säger Göran Lindstedt, Vd Initiativet Hållbara Hav.

Initiativet Hållbara Hav har sedan 2011 verkat för en hållbar utveckling av Östersjön tillsammans med forskare, miljöorganisationer, politiker och näringsliv. Briggen Tre Kronor är en symbol för Initiativet och Briggens gudmor, HKH Kronprinssessan Victoria, är engagerad i arbetet.

Mer information www.hallbarahav.nu

 

För mer information kontakta:
Thomas Sandberg, Projektchef Allt för Sjön (tidigare), Stockholmsmässanthomas.sandberg@stockholmsmassan.se, 070-789 44 94

Hanse Thorslund, Projektchef Allt för sjön (ny), Stockholmsmässan
hanse.thorslund@stockholmsmassan.se 070-789 43 85

Göran Lindstedt, Vd Initiativet Hållbara Hav 
goran.lindstedt@briggentrekronor.se, 0704 25 15 15

Anders Mannesten, Marknadschef Initiativet Hållbara Hav 
anders.mannesten@briggentrekronor.se, 0703 89 68 89

Stockholmsmässan är en av världens främsta och mest flexibla mötesarrangörer. Vi erbjuder den perfekta mötesplatsen för allt från internationella toppmöten till breda publikmässor. Tillsammans med utställare och arrangörer skapar vi välregisserade möten som ger besökaren inspiration, kunskap och affärsmöjligheter. Som Nordens ledande arrangör genomför vi varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 10 000 utställare, 1,5 miljoner besökare och fler än 7 000 journalister från hela världen.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera