Annons

 i Eko/Miljö, Ettan, Notiser

Allvarlig kris för strömmingen i Östersjön – råden för 2024 års fiskekvoter har kommit! Årtionden av överfiske, det alla har vetat men många konsekvent förnekat, är nu konstaterat av ICES som föreslår i siffror ganska stora sänkningar av nästa års kvoter men…

Det här är sannolikt inte tillräckligt. Det krävs ett totalt stopp för industritrålningen av sill och strömming för att vara på den säkra sidan. ICES instrument är alltför “trubbiga” för att kunna fungera som tillförlitliga när det gäller kvotsättning, även det något som insatta känt till i många år men som heller inte förändrats då den politiska viljan och kunskapen saknas. Nedan kan ni läsa Sportfiskarnas analys av nästa års kvoter!

Kvotsänkningar föreslås för många fiskbestånd i det krisande Östersjön när Internationella havsforskningsrådet presenterar sina vetenskapliga råd.

Forskarna på Internationella havsforskningsrådet, ICES, har idag kommit med den årliga rekommendationen för 2024 års fångstkvoter för Östersjön. Råden visar på allvarlig kris för många fiskbestånd och följaktligen kvotminskningar för många bestånd. Reviderade siffror dokumenterar decennier av överfiske för strömmingen i Egentliga Östersjön och för strömmingen i Bottenviken/Bottenhavet ses en fortsatt nedgång under hållbara nivåer. För det krisande östra torskbeståndet föreslås fortsatt en nollkvot och för det västra torskbeståndet är förslaget en kraftig minskning nära noll… Läs hela nyheten hos Sportfiskarna!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera