Annons

 i Notiser, Tävling

ÅMÅL KAYAK CHALLENGE 2022 är över för denna gång. Gänget från Kayakstore.se anordnade den hittills största kajakfisketävlingen på svensk mark. Deltagare från över sex länder deltog och gjorde upp om ett prisbord värt 125 000 SEK.

Tävlingen började med en öppen träningsdag på fredagen och redan då rapporterades det om många stora gäddor och flera fina abborrar som blivit fångade. Fredagen avslutades med en gemensam middag på Dalslands Skafferi och en genomgång av regler och helgens upplägg gjordes av tävlingens arrangör Felix Frey.

Första tävlingsdagen var lördagen och starten gick vid klockan 8.00. Alla kajakfiskare möttes av ett ihållande regn och lågtryck som stannade hela dagen. Lågtrycket och regnet påverkade dock inte fisket utan hela 101 godkända fiskar rapporterades in under lördagen och flera kajakfiskare fyllde pappret (3x Abborre och 3x Gädda). Lördagen avslutades med en gemensam trerätters middag på Dalslandsskafferi och fisket under dagen diskuterades flitigt.

Sista tävlingsdagen började klockan 07:30 och hade ett tjockt täcke av dimma som täckte hela viken i Åmål. Detta väder skulle spricka upp till att bli ett högtryck med strålande sol och lättare vind. Denna väderväxling satte fart på fisket och det om in löpande rapporter med fina fiskar. Hela tre stora gösar kom upp som bonus, två stycken på 86 cm och den största på 91 cm. Helgens största abborre stod Oscar Källbom för som mätte in en abborre på 44cm. Största gäddan under helgen fick Stian Slora från Norge och den mätte in på 115cm.

Slutresultatet blev ett rekord, alla i topp fem rapporterade in ett resultat över 600 cm. Tredjeplatsen (654cm) kneps av svenska Oskar Danielsson som gjorde debut som tävlingsfiskare från kajak. Andra platsen (664cm) tog Kasper Kjær Pedersen med två gäddor över metern inrapporterade. Vinsten togs av den erfarne dansken Finn Sloth Skjødt som äntligen fick sin efterlängtade vinst. Finn Sloth Skjødt rapporterade in makalösa 727 cm på två tävlingsdagar och lyckades med detta resultat kvalificera sig till nästa Hobie Fishing Worlds (VM i kajakfiske).

Tävlingen var en stor succé och datumen för 2023 är redan bokade! Skriv upp 18-19-20:e Maj 2023 i kalendern och boka in dig på den största kajakfisketävlingen i Skandinavien. För mer bilder och info gå in på kayakstore!
 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera