Annons

 i Notiser

Den 28 mars kommer traditionsenligt ett kanonskott att genomföras för att inviga fiskepremiären i Mörrumsån. Dock kommer arrangemanget begränsas med anledning av Coronaviruset och beslutet från regeringen om att inte genomföra större sammankomster.

Fiskepremiären är en populär och välbesökt folkfest som varje år lockat flera tusen personer. I år genomförs arrangemanget i mindre skala och endast personer med gällande fiskekort bjuds in för att begränsa eventuell smittspridning samt av säkerhetsskäl då området har höga vattennivåer.

– Med anledning av Coronaviruset kommer vi inte att arrangera ett publikt event som tidigare år, utan det blir ett kanonskott för de personer som har fiskekort. Bakom beslutet ligger dels risken för smittspridning, dels att området har extrema vattennivåer vilket ger mindre yta att vara på, säger Ida-Maria Rigoll, platschef på Mörrums Kronolaxfiske som ägs av Sveaskog.

Gällande försäljning av fiskekort för säsongen 2020 vädjar Mörrums Kronolaxfiske till alla fiskeintresserade att handla dessa online via hemsidan.

– Vi vill med detta minimera risken att vår personal drabbas av virusspridningen samtidigt som vi vet att det bästa för knopp och kropp är att vistas i naturen. Och fiske är så klart ett sätt att ta del av naturupplevelsen, säger Ida-Maria Rigoll.

Har du frågor eller vill avboka hänvisas till telefon 0454-501 23, mail morrum@sveaskog.se samt de sociala medierna för vidare hantering.

Kanonskottet genomförs den 28 mars klockan 09.00.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Ida-Maria Rigoll

Platschef Mörrums Kronolaxfiske

Tel: 010-544 98 45 , 070-295 33 45

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera