Annons

interfiske-daiwa-p
 i Press/Reklam

Måndagen den 25 november 10,00 öppnar Umeås äldsta butik i nya lokaler på Björnvägen 9 Mariedal efter huserat de senaste 38 åren i det kända blåa huset på Kungsgatan 94 öst på stan.

Blixtsport startades 1953 för över 66 år sedan samma år som Coca Cola introducerades i Sverige, då Mora Nisse Karlsson vinner sitt nionde och sista Vasalopp (Blixt Einar som startade Blixtsport fick just namnet för slagit Mora Nisse en gång), då Sverige blir världsmästare i ishockey för första gången, då Englands drottning Elisabeth kröns, då de första svenska charterresorna till Mallorca inleds mm.

Cirka 65000 personer besöker butiken varje år och har blivit en viktig mötesplats samt har ett unikt allmänintresse bland Umeborna med kranskommuner. Blixtsport äger också en av Sverige största samlingar av antika föremål av fiskeböcker, rullar, spön med mera och en del av den samlingen tillsammans med den 66 år gamla historiken kommer att genomsyra butiken. Det blandas med det moderna för att ta butiken till nästa nivå för att kunna leva i en allt hårdare detaljhandel. En annan unik sak med Blixtsport är Sören Engström som jobbat i butiken i 38 år och är den som jobbat längst i Sverige i en sportfiskebutik, han kan fiske milt sagt och är mister fiske i Umeå nummer 1.

Så den 25 november 10,00 öppnas dörren till Blixtsport, vi är mycket medvetna om allmänintresset och förväntar oss ett stort intresse samt en stor invasion av kunder. Just på grund av det stora allmänintresse så därför bjuder vi in er massmedia också att bevaka händelsen när Umeås äldsta butik öppnar i ett nytt handelsläge, mycket välkomna med att rapportera om öppningen, historian i Umeå, museiföremålen med mera. Med vänliga hälsningar Ronny Brännström ägare med fantastisk personal.

//BlixtsSport

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera