Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser, Spinn

Sportfiskeintresserade Isak Lannsjö, Klara Hertzberg Ida Borg, och Tekla Adeen studerar på Göransonska Skolan i Sandviken, Industritekniska programmet och driver som en del i utbildningen UF-företaget, Apebait.

Apebaits affärsidé är att tillverka aluminiumgjutformar för jiggar!

-Den första jiggmodellen har företaget utvecklat själva via CAD, den testades och det blev inte bra… Efter tre olika modeller blev till slut resultatet dom önskat. Jiggen, en nio cm shadjigg med paddelstjärt för abborre och gös, uppförde sig och simmade som den skulle berättar Apebaits.

– Det finns även ett färdigt kit med vår gjutform och allt som krävs för att tillverka sina egna jiggar samt en tjänst där kunden får 3D-modellera sin egen jigg som vi därefter tillverkar gjutform utifrån fortsätter Isak, Klara, Ida och Tekla.

Tillsammans med kund utvecklar nu företaget gjutformar efter önskemål. Hitintills enbart privatkunder men målet är att framöver hitta återförsäljare för själva gjutformarna och kanske även utveckla unika modeller till tex sportfiskebutiker och andra aktörer i branschen. Just nu finns fem olika gjutformar färdiga och det blir fler.

Efter utbildningen planeras att öppna ett aktiebolag för att arbeta vidare med affärsidéen. Finns intresse att bli återförsäljare för dessa gjutformar kontakta apebaituf@gmail.com eller instagram.

//Jan O FishEco

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera