Annons

 i Notiser, Spinn

Är du utsatt för näthat? Näthat finns överallt, även inom sportfisket! Det uttrycker sig på många olika sätt men den gemensamma nämnaren är alltid densamma!

Att helt enkelt kränka, förminska eller förtala en annan person, ett företag eller ett varumärke. Det här sker dagligen och blir tyvärr allt mer normaliserat och spridningen via ett forum som Internet kan bli enorm.

Vadå! tycker en del, får man inte säga eller tycka vad man vill? Ja och nej! Gränserna är inte alltid glasklara för vad som är vad men det finns trots allt gränser. Först av allt har vi en mycket stark grundlagsskyddad yttrandefrihet som vi ska värna och vara rädda om, det innebär dock inte att allt som skrivs eller tex kommuniceras med bilder är ok. Legalt hamnar näthat under termen ärekränkning (förtal och förolämpning).

I ett kommande nummer av MagazineFishEco kommer en artikel i ämnet där vi bland annat grottar i kring vilka drivkrafter som motiverar “näthatare” att lägga stor energi på att göra andra illa. Vi kommer att presentera flera konkreta exempel och letar nu efter fler!

Har du med koppling till sportfisket blivit utsatt är du mycket välkommen att kontakta oss. Anonymitet garanteras om så önskas, du når FishEco på info@fisheco.se

//Jan O FishEco

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera