Annons

 i Eko/Miljö

Fredrik Lundblad i Bjuv tilldelas Skånes Naturvårdspris år 2020 för idogt och bra utfört naturvårdsarbete i och kring våra skånska vatten. Medier är välkomna till en prisceremoni på Länsresidenset i Malmö den 10 maj klockan 13.00.

– Fredrik Lundblad utför ett viktigt arbete för vandrande fisk och andra vattenlevande organismer i Skåne. Han arbetar även aktivt för att stötta utvecklandet av levande sjöar och rinnande vatten och är skicklig på att återskapa vattnets naturliga lopp med naturen, vattnet och fiskarnas bästa i åtanke, säger Annelie Johansson, miljödirektör i Skåne.

Fredrik Lundblad driver det familjeägda företaget Naturentreprenad Syd AB i Bjuv som arbetar med hållbara insatser i vattendrag och vårmarker. Företaget arbetar för att förbättra restaureringsprocessen och att få ett så naturlikt resultat som möjligt är den drivande motorn i företaget. Arbetet har utvecklats över tiden med ett helhetstänk kring naturmiljö, biologisk mångfald och ekoturism och med hänsyn till erosion och klimatanpassning.

– Fredriks engagemang för våra rinnande vatten och dess invånare saknar motstycke. Vattenarbetet i Skåne har, med Fredriks mycket kostnadseffektiva och till stor del ideella arbete sätt att arbeta, medfört att ett stort antal vattendrag har kunnat restaureras, säger landshövding Anneli Hulthén.

Skånes Naturvårdspris tilldelas årligen personer, företag eller organisationer verksamma inom Skåne, som genom sitt engagemang gjort betydande insatser av bestående värde för naturvården i länet. Den första pristagaren 2018 var Claes-Göran Svorén som följdes av Gun Pfern 2019. Priset delas ut av landshövding Anneli Hulthén.

 

Årets prisutdelning sker på Länsresidenset, på Stortorget i Malmö, den 10 Maj kl 13:00. Insläpp kl 12:45. Den som vill göra intervjuer med Fredrik Lundblad i förväg kan kontakta honom på 073-540 16 56.
Anmälan till prisutdelning senast fredag kl 14.00 till 
frida.alkestrand.christensen@lansstyrelsen.se

För mer information, kontakta miljödirektör Annelie Johansson, 010-224 14 03

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta – det gör vi genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

FishEco

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!