Annons

 i Eko/Miljö

Arjeplogsströmmarna. Nu har Miljööverdomstolens absurda dom hunnit ut bland engagerade sportfiskare, älvräddare och naturvänner. Många dra samma slutsats. Domen går tvärtemot miljöbalken och är direkt oförenlig med EU:s vattendirektiv. Ingen logik alls med andra ord.

John Shütte, Föreningen Älvräddarna, berättar att det redan i skrivande stund mobiliseras krafter och konstaterar att det faktiskt är nu den riktiga kampen börjar. Kontakter med Sportfiskarna, Naturskydssföreningen och andra organisationer har redan tagits.

Det gäller nu att engagera alla motståndare till förstöring av våra naturvärden, för att utöva alla slags påtryckningar. Stöd måste sökas både lokalt i Arjeplog, bland företag, föreningar och privatpersoner, liksom nationellt och internationellt. Att Arjeplogs kommunstyrelse hållit sig passiv i frågan är kanske prioritet ett att ändra på.

Att Sverige är ett u- land i sin politik och sitt förhållande till utnyttjande av våra fiskresurser och bevarandet av ekosystem påpekades av Fiskejournalen för bara några dagar sedan. Att det är sant blir  med detta helt tydligt. Håll ögonen öppna här på +FishEco och Edgeforum, det kommer massor med mer i detta ämne, hela tiden.  

//Jan O +FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera