Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Nyligen upptäcktes unga flodpärlmusslor i ett restaurerat biflöde till Lärjeån. Bakom resultatet ligger åratal av fiskevårdsinsatser och en avancerad utsättningsmetodik. Framgången är snudd på världsunik och ger hopp om att kunna vända trenden för den utrotningshotade musslan. Återintroducerad flodpärlmussla – en seger för Sportfiskarnas naturvård!

-Jag började nästan gråta glädjetårar när jag hittade musslorna. Det här visar att vår metod och allt vårt arbete med restaureringar och utsättningar fungerar, berättar Sportfiskarnas biolog Niklas Wengström som varit projektledare i arbetet som påbörjades redan 2010.

Under juli hittade Niklas fem små musslor på två olika platser i biflödet Kvarnabäcken, den minsta var 25 mm och den största 54 mm. Musslorna satt på restaurerade sträckor som Sportfiskarna åtgärdat 2011. Musslorna var mycket svåra att upptäcka då de satt djupt nedgrävda i bottnen. Utifrån dessa resultat går det även anta att det finns fler små musslor i bäcken… Läs mer här Sportfiskarna!    Läs fler relaterade nyheter här!

 

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

FishEco

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!