Annons

 i Eko/Miljö

Fiskeguiden Mikael Puhakka donerar en dags fiskeupplevelser till förmån för fiskevården. Den som lägger högsta budet på en auktion för fiskevården, kammar hem fiskedagen. Största vinnaren blir dock livet under ytan, hela summan kommer nämligen att användas till fiskevård i Sportfiskarnas rovfiskprojekt.

– Jag tog det här initiativet eftersom jag vill göra en insats för fiskbestånden, och ge något tillbaks till fiskevattnen. Jag hoppas det blir ett riktigt högt bud som vinner och mycket pengar till fiskevården, säger Mikael Puhakka.

Höga bud
Den som lägger det vinnandebudet får en hel dags guidat fiske med Mikael Puhakka. Självklart kan man ta med sig till exempel kollegor, vänner eller kunder på turen. Upp till 4 fiskande gäster får plats i båten. All utrustning och kunskap som behövs står Micke för och det blir också lunch ute på sjön.
– Jag tycker att det är ett perfekt tillfälle för ett företag som vill göra en insats för livet under ytan och samtidigt få en upplevelse att bjuda några kunder eller medarbetare på. Så kom nu igen och bjud mycket generöst nu, alla företagsledare , uppmanar Mikael Puhakka.

Oavkortat till fiskevård
Naturligtvis är auktionen öppen för alla att lägga ett bud. Hela summan går oavkortat till fiskevård inom Sportfiskarnas Rovfiskprojekt.Pengarna kommer att användas till material och entreprenadkostnader inom fiskevården, dvs inte administration eller löner.
– Vad vi kan göra för pengarna beror naturligtvis på hur höga bud det kommer, men ju mer pengar desto större insatser. Det vi jobbar med är till exempel insatser som att restaurera våtmarker, så kallade ”gäddfabriker” och att ta bort vandringshinder, säger Joel Norlin från Sportfiskarna.

Auktionen startar 1 mars 2014 och pågår till 31 mars. Läs mer på www.sportfiskarna.se/auktion.


Ytterligare information

Om guiden och guidade fisketuren:
Mikael Puhakka: micke@fishguide.se, 0708-722 733, www.fishguide.se

Om Sportfiskarna och Rovfiskprojektet:
Joel Norlin: joel@sportfiskarna.se, 070-335 27 00, www.sportfiskarna.se/rovfisk

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera