Annons

 i Magazinet

Bait Bash är en betesbyggartävling som arrangeras av Sun City Predator Show och +FishEco där man tävlar med handgjorda beten i trä.

Det kan vara jerkbaits, crankbait eller tailar. Tävlingen består av två kategorier ”Old school” och ”New school”.

”Old school” – Kan beskrivas som ”less is more” eller ”rough”. Betena ska vara gjorda utan malla och man får max använda nät till fjällmönster. Målningen ska vara gjord på frihand och man får max använda fyra färger.

”New school” – Kan beskrivas som ” the sky is the limit”. Här är det mallat och maxat som gäller vad det gäller färger och form.

Bedömingen och röstningen består av två delar och är en blandning mellan ”Halv åtta hos mig” och ”Melodifestivalen”. I den första delen bedömmer betesbyggarna varandras beten utifrån Form, Färg, Funktion/fisklighet. Skalan på poängen är 1-10.

Under mässan kommer sen också besökarna kunna rösta de kommer att ge en poäng utifrån helhetsintrycket i skalan 1-10. Vinnaren i respektive kategori blir den som har den högsta sammanlagda totalpoängen.

Priserna och sponosrerna är klara och kommer att presenteras separat inom kort. Prisutdelningen kommer att ske under söndagen.

Välkomna till Sun City Predator Show i Karlstad 14-15 september för att träffa Sveriges bästa betesbyggare!

//Sun City Predator Show & FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera