Annons

 i Eko/Miljö
BALTLAX är en vacker och välskriven kärleksförklaring till Östersjölaxen, de vilda Östersjölaxälvarna och de fiskare som fiskar den. Den handlar om den vilda Östersjölaxen som på väg till sin egen utrotning gjort en historisk comeback; och som dessutom drivit fram en laxfiskekultur som på sätt och vis saknar motstycke i världen.
 
Boken, som precis lämnat tryckeri och bokbinderi, följer med för alla som ansluter sig till och som blir laxskyddare och den har skrivits av Ted Logarth och Håkan Stenlund som även tagit bilderna.
 
Coffee table
 
BALTLAX är en så kallad coffee-table bok. En stor bok, tänkt att ligga framme för att bläddra i kanske läsa en historia och en text innan den läggs tillbaka igen.
 
– Det är en hyllning till livet vid vildlaxälvarna, skriven och fotograferad med värme och med stor respekt för de som deltar i det som liknas vid ett 100 dagar maratonlopp, laxfiskesäsongen, säger Thomas Johansson, generalsekreterare i Stiftelsen för Östersjölaxen.
 
Inte köpas
 
Boken kan alltså inte köpas utan den skickas med, utan extra kostnad förutom frakt, till de som ansluter sig och blir laxskyddare.
 
– Vi kände att vi ville ge något värdefullt tillbaka till alla som vill vara med och hjälpa oss i vårt arbete för att minska antalet laxfällor längs den svenska Östersjökusten. Alla som vill vara med är viktiga i det arbete så därför skickar med BALTLAX till alla som blir laxskyddare under ett år framåt, förklarar Thomas Johansson.
 
Anmäl dig
 
Allt du behöver göra är att klicka på länken på våra hemsidor, anmäla dig och sedan teckna ett helårsabonnemang, som individ eller som  familj, och bli laxskyddare. Då skickar vi boken och en pin till dig som bevis på att du nu är laxskyddare.
 
Stiftelsen
 
Stiftelsen för Östersjölaxen använder dina pengar för direktpåverkande insatser. Vi köper upp fiskekvoter, vi arrenderar fiskevatten, stöder forskning och vi jobbar ute på fältet – ute i och vid de vatten och den lax och den öring som vi vill skydda.
 
Vi jobbar också aktivt med att påverka våra myndigheter och beslutsfattare.
 
 
Adresser
 
 
 
Kontakt
  
Thomas Johansson 070-581 70 29

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera