Annons

 i Press/Reklam

Herrarna Henrik Wallberg (Scandiflyguides) och Pontus Gunlycke (salmoniserad.se) arrangerar för tredje gången ett populärt event i Göteborg som de döpt till Barfly och vars huvudsakliga syftet är att dra in pengar till Fiskevårdsnätverket i Göteborg som jobbar med att förbättra förutsättningarna för havsöringen på västkusten. 

Så här berättar Pontus om hur idén uppstod:

För ett par år sedan satt Henrik på Scandiflyguides, Patrik på Fiskevårdsnätverket Gbg och jag själv på stampuben och snackade kommande säsongs fiske. Vi kom in på arbetet som Patrik och Co kämpat med under flera år för att förbättra för våra kära öringar på västkusten, men även på hur tufft det kan vara att ordna pengar till bland annat lekgrus och maskinhyror.

Det var då idén föddes till eventet som visade sig bli succé. För vem vill inte träffa likasinnade under den mörka årstiden, snacka fiske, käka nåt gott, ta en öl och utbyta erfarenheter? Addera premiärvisning på fiskefilmer, ett gäng vassa flugbindare som visar sina trix samt ett lotteri med fantastiska priser!

Pengarna som lotteri och auktion inbringar går oavkortat till fiskevård och har hittils bland annat gjort det möjligt för fiskevårdsnätverket att investera i en egen vinsch så att man på egen hand kan röja vandringshinder, placera ut stor sten mm. Personer och företag som hjälper till med priser försöker vi ge extra cred så mycket vi kan på all tänkbar social media.  

Pontus och Henrik låter meddela att man i framtiden tänker köra arrangemanget i flera städer i Sverige till förmån för lokala fiskevårdsföreningar och därför redan nu gärna hör av ifrån intressanta flugbindare på andra ortersom kan tänka sig att ställa upp för en god sak. 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!