Annons

 i Notiser

På lördag öppnar Båtmässan för 52:a gången på Svenska Mässan i Göteborg. På årets mässa, som arrangeras 5-13 februari, presenteras närmare 20 världspremiärer. Det är fler än någonsin tidigare. Lägg därtill ett stort antal Sverigepremiärer och andra båtar som visas för första gången i Göteborg. 

Båtmässan 2011 har lockat cirka 360 utställare och den totala ytan är över 32 000 kvadratmeter. 

– All tillgänglig monteryta är utsåld. Det visar att båtbranschen är på väg att återhämta sig. Redan förra året kunde vi se en ökning när det gäller antalet sålda båtar och vi räknar med att den trenden håller i sig, säger Bengt Wallin, mässansvarig för Båtmässan. 

I år satsar Båtmässan extra mycket på segling. En hel hall ägnas åt olika seglingsaktiviteter och världens bästa seglare kommer att avlösa varandra på Seglarscenen. Här finns bland andra Pelle Petterson, Gurra Krantz, Magnus Olsson, Magnus Holmberg och äventyraren Ola Skinnarmo. 
Det blir föredrag om Americas Cup, Volvo Ocean Race och Whitbread. I seglingshallen visas också den nya Volvo Ocean Race-trofén. 

Båtmässan har också lyckats övertala Boris Lennerhov, VD för Gekås, att göra ett av sina sällsynta framträdanden. På scenen i Svedea Café berättar han om sig själv och sitt stora fritidsintresse, som är sportfiske. 

Miljön får ett allt större utrymme på Båtmässan. 

– Dagens båtfolk prioriterar miljöfrågorna och intresset för energieffektiva motorer ökar, säger Mats Eriksson, VD för Sweboat. 
Flera utställare visar miljövänliga modeller. Greenline 33 och Jens 28 är två hybridmotorbåtar som drivs av både diesel och el. Greenline har dessutom solceller på taket. Catch 7.5 är en miljöbåt som drar 0,4 liter bensin i 22 knops fart. Carlanders Båtvarv presenterar en Westfjord 26 med elhybridmotor. 

Veteranbåtshallen bjuder på många nyheter. Fokus ligger i år på renovering av träbåtar, rena nybyggen och allt som krävs av material, teknik och utrustning för att hålla en träbåt i form. En av publikdragarna blir nyrenoverade Nostalgia, en 55 år gammal kabinbåt från Karlskrona vars renovering har kostat drygt 850 000 kronor. 

Vill du veta mer? 
Kontakta Bengt Wallin, mässansvarig Båtmässan, 
tel 031-708 80 91, mobil 0708-80 80 68.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera