Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Båtmässan – Båtbranschen andas framtidstro!Efter ett tufft år för båtbranschen väcktes ett hopp om bättre tider på Båtmässan 2024.

– Vi ser att utställarna vågar satsa. Många hittade också nya kunder på årets mässa, säger Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan.

Tiotusentals besökare slöt upp på Båtmässan 2024 på Svenska Mässan, som avslutades igår söndag efter nio intensiva dagar. Mässan samlade 200 utställare, drygt 300 båtar visades.

Utgångsläget var inte det bästa, hösten har varit trög för båtbranschen.
– Ändå har vi kunnat presentera ett 30-tal premiärer på mässan. Bland utställarna fanns även helt nya båtvarumärken, framhåller Jacob Ryder.
– Sammantaget tyder det på en växande framtidstro i branschen. Man vågar satsa, trots ett utmanande läge.

Jacob konstaterar att det, trots kärva ekonomiska tider, fortfarande finns ett stort intresse för båtliv – och även för att investera i båtar.
– Framförallt ser vi en trend mot större och exklusiva båtar, som är mindre konjunkturkänsliga, säger han.
– Men vi ser även att utställare av mindre båtar hittat sina målgrupper på mässan. Det har lagts många offerter och även gjorts en hel del avslut på mässgolvet.

Premiär: DykMässan på Svenska Mässan
En nyhet för året var DykMässan som för första gången arrangerades på Svenska Mässan, parallellt med Båtmässan.
– Det blev succé, en väldigt lyckad kombo! Vi har haft knôkfullt i dykhallen, utställarna är väldigt nöjda. Många besökare provade också på dykning för första gången i mässans dykpool, säger Jacob Ryder.

Upptäckarglädjen underlättades av att det var fri passage mellan mässorna.
– På så vis har vi kunnat dra nytta av varandra: dykare besöker även Båtmässan och båtfolk har intresse för allt som rör livet på, vid och i vatten. Vi tror starkt på det här konceptet och ser fram emot att köra det på nytt 2025.

Så här tyckte några utställare om Båtmässan och DykMässan 2024:

Karin Åslund, försäljningschef, Galeon Yachts

“Intresset var helt enormt för daycruisern Galeon 375 GTO, som vi visade på Båtmässan. Folk stod i kö för att få gå ombord, vi släppte in några åt gången. Den här coola modellen kostar 1,1 miljoner euro, fullt utrustad. Priset avskräcker inte i det här kundsegmentet, även om processen tar lite längre tid. Vi fick en handfull seriösa intressenter på mässan. Dessutom har vi skrivit ett par offerter på större modeller, i prisläget 25–30 miljoner kr.”

Johan Wildering, VD, Black Beast Sweden

“Vi ställde ut med tanken: man måste våga för att vinna! Vårt båtvarumärke är helt nytt, företaget startade i mars 2023 sedan vi designat en serie lätta RIB-båtar med aluminiumskrov. Intresset på Båtmässan har varit fantastiskt, inte minst från barnfamiljer. Speciellt för vår modell 330 Sport, med en prislapp på 101 000 kr. Mässan har gett oss en rejäl skjuts i försäljningen.”

Hanna Elisson, delägare, Oxygene Diving

“Det här var väldigt roligt! På årets mässa nådde vi ut till många nya människor, som inte är dykare sedan tidigare. Vi sålde också en hel del utrustning som inte är speciell för dykare, utan mer för båtmänniskor: masker, fenor, snorklar, etc. Självklart mötte vi också vår vanliga målgrupp, dykarna. Vi hade fullt upp i montern! Vi är jättenöjda och kommer absolut tillbaka nästa år.”

Nästa Båtmässan arrangeras 1–9 februari 2025.

Alla fiskenyheter direkt till din mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera