Annons

 i Eko/Miljö, Ettan, Notiser

Behöver vi verkligen fisk i våra vatten? Tycker någon att frågan är konstig? Den är faktiskt på fullt allvar! Behöver vi strömming, gädda, abborre eller ens vandrande lax och öring?

Frågan kan ställas ännu bredare, behöver vi fåglar, bin, maskar och insekter? Det kan låta som provokativa frågeställningar men är ytterst aktuella då 10 framstående Moderater i en debattartikel i Dagens Nyheter verkar på allvar vilja att vi ska överge den idag redan icke fungerande miljöpolitiken för ytterligare nedmontering då man hävdar citat “Viljan att skydda ­växter och djur får ibland orimliga effek­ter”. Här hävdar man bland annat att det är feltänk att när en “väldigt gammal damm måste rivas för att ge fiskar nya vandringsvägar”. 

Det är tydligt att inte bara Moderaterna utan hela den sittande regeringen på många sätt nedprioriterar arbetet med biologisk mångfald, levande, friska hav och inte minst älvar när man gång på gång skjuter tex miljöanpassningen av vattenkraften på framtiden. Inte heller händer det något med utflyttningen av trålgränsen som åtminstone hade varit ett steg på vägen att rädda sill- och strömmingsbestånden i Östersjön som idag balanserar på farligt låga nivåer. Exemplen på att vi på så många sätt måste satsa mer på biologisk mångfald och artskydd är så många att det blir fånigt att räkna upp allt och alla.

Med denna debattartikel där det genomgående hävdas att ”Växter och djur ska inte sättas före människans behov” sätter Moderaterna ett helt nytt och historiskt lågvattenmärke i sin syn på miljön och det skrämmer undertecknad! Läs gärna debattartikeln hos DN och fundera på innehållet!

//Jan O FishEco

Alla fiskenyheter direkt till din mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera